Vaniljecupcake med fluffy marengstopping

Cupecake med margenstopping og ferdig stekte cupcakes på en bakerist
Like vakre å se på, som de er gode å spise.
Cupcake med marengstopping
Hvem vil du glede med en nydelig cupcake?
bolle med krem og slikkepott
hender som knekker et egg over en bakebolle
Røren skal piskes luftig før du har i eggene.
Hånd som holder en skje med mel over en bakebolle med sil
For å unngå klumper er det lurt å sikte hvetemel og bakepulver.
Hender som holder et målebeger med fløte
Ha kremfløte og det tørre litt etter litt i røren og bland det sammen med slikkepott.
Cupcake-former med røre og en iskremskje
Bruker du en iskremskje er det lett å få lik mengde i hver form.
Ferdig stekte cupcakes på en bakerist
La de kjøle ned på rist før du har på topping.

Overrask en du er glad i med en søt fristelse. Denne oppskriften er enkel å lage og smaker fantastisk, en gave som garantert vil spre glede.

Du har sikkert en i din omgangskrets som kunne trenge en liten oppmerksomhet og hva kan være bedre enn en nydelig cupcake du har laget selv? Det trenger ikke være en høytid for at du skal vise at du bryr deg, det kan like gjerne skje en helt vanlig tirsdag. Da kommer det som en ekstra hyggelig overraskelse og understreker at dette kommer fra hjertet.

Manuela Kjeilen står bak bloggen passionforbaking.no og har siden 2010 servert oss nydelige kaker, cupcakes og kjeks til både hverdager og fest. Det tok mange år før hun turte å tro nok på seg selv til å starte en blogg, men motivasjonen har helt fra starten vært å spre glede og vise omsorg gjennom baking. Hun har nå 1.2 millioner følgere på Instagram og har gitt ut flere kokebøker. Oppskriften vi deler her er en av hennes mest populære og det er lett å skjønne så fort du tar en bit.

Vaniljecupcakes med fluffy marengstopping

(ca. 20-24 stk.)

Dette trenger du:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 3 dl (240 gram) sukker
  • 4 egg, romtemperert
  • 5 dl (400 gram) hvetemel, siktet
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 4-5 dl kremfløte eller melk, romtemperert
  • 1-2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker eller frø fra en ½ vaniljestang, valgfritt

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 200 ˚C.
  • I en bolle sikt sammen hvetemel, salt og bakepulver.
  • I en annen bolle (mikserbolle) rør sammen smør og sukker i cirka 5 minutter eller til det blir luftig.
  • Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg, ca. 30 sekunder per egg.
  • Sikt i hvetemel/bakepulver-blanding, og kremfløte vekselvis, bland det sammen til en glatt røre med en slikkepott.
  • Fordel røren i muffinsformer, bruk gjerne en iskremskje til dette.
  • Stek dem midt i oven ved 200 ˚C i 15–20 minutter.
  • Før du tar cupcakene ut av ovnen er det lurt å sjekke om de er ferdig stekt ved å stikke en kakepinne eller kniv i midten. Kommer den opp tørr er kaken ferdig.
  • Avkjøl kakene på rist!
  • Lag topping mens du venter på at kakene skal avkjøles.
Bolle med pisket marengs og en slikkepott
Bruk slikkepott når du skal røre i marengsen, så den holder seg luftig.
Hånd som holder en hjulvisp med marengsrester
Bruk ballongvisp når du skal piske sammen marengsen..
Bolle med ferdig marengs
Når du kan snu bollen uten at noe renner ut, er marengsen ferdig.
Cupcake med marengstopping
Bruk sprøytepose når du skal ha marengsen på cupcakene og dryss litt pynt over til slutt.

Fluffy marengstopping

Dette trenger du:

  • 150 g eggehvite
  • 3 ss sukker
  • 225 g sukker
  • 120 g flytende glukose
  • 90 ml vann
  • 1 ts Vanilla Bean Paste eller frø fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

  • Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp.
  • Det er viktig at bollen og vispen er helt ren, hvis ikke vil ikke eggehvitene bli stive.
  • Pisk eggehvite på medium hastighet til eggehvitene skummer.
  • Tilsett 3 ss sukker, litt om gangen.
  • Ta frem en liten kjele og tilsett sukker, flytende glukose og vann.
  • Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 117 grader (bruk et mat-termometer).
  • Hell den varme, 117 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt, setter du hastigheten opp til høy i ca. 5 minutter
  • Tilsett vanilje eller frø fra 1/2 vaniljestang og miks ett minutt til.
  • Du skal nå få en blank og stiv fluff/marengs som er perfekt til topping.
  • Ha kremen i en sprøytepose med en valgfri tipp og sprøyt den på cupcakene.