5 hyggelige ting du kan gjøre for en du setter pris på

To damer er ute en vinterdag og går tur
Hvem vil du overraske og ta med på tur?
Hånd som holder en penn over et brevark med pynt rundt på bordet
Det er ikke ofte vi sender brev lenger, så det gjør det ekstra hyggelig å få i postkassen.

Det er noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, som alltid stiller opp eller lyser opp hverdagen for andre. Ta utfordringen og gled en du er glad i.

Det er noen som alltid strekker seg litt lengre for å glede andre, som er der når du trenger det eller gjør deg en tjeneste uten at du ber om det. Naboen som måker din trapp når han allikevel er ute, vennen som lytter når det er litt vanskelig eller kollegaen som alltid møter deg med en kopp kaffe når du kommer på jobb. Hverdagen suser av gårde og det er så lett å glemme hvor stor pris man setter på disse unike personene. Det er ikke så mye som skal til, men det er veldig fint å vise sin takknemlighet og det vil garantert glede mottakeren. Her får du noen tips til hva du kan gjøre, det må ikke være noe stort, kostbart eller ta lang tid, omtanken ligger i at du gjør noe for en du er glad i.

1. Si det med ord!

Hva er det med denne personen du liker så godt? Skriv det ned på et kort eller i et brev og send det. Det er så sjelden man får et brev i posten, men det er jo så hyggelig å få. Dette vil garantert varme et hjerte og gjøre dagen lysere.

Du kan kjøpe et fint kort eller lage et selv, hvis du ønsker å gi noe veldig personlig.

Lunsjkurv med mat, frukt, servietter, skåler og kopper
Frokost på døren, det må være den perfekte start på en rolig søndag.

2. Lag en frokostkurv

Fyll en kurv med nypresset juice, ferske rundstykker, godt pålegg og en avis eller noe annet du vet vil bli satt pris på. Sett kurven utenfor døren en søndag morgen til den eller de du vil overraske, med en hyggelig hilsen.

Tips til hva du kan fylle i kurven:

Fersk bakst: Rundstykker, croissanter, cookies eller kanelsnurrer. Dette kan du enten bake selv, eller kjøpe halvstekte varianter som du steker før du leverer kurven.

Drikke: Ferskpresset juice, nykvernet kaffe eller smoothie.

Pålegg: Hjemmelaget syltetøy eller fra en lokalprodusent, en god ost, skinke, paté

Annet: Avis, magasin, frukt, et kort med en hyggelig hilsen

Hender som pakker inn en blomsterbukett
Blomster er utrolig hyggelig og få og kan lyse opp en ellers vanlig hverdag.

3. Blomster

Send en fin blomsterbukett med en hyggelig hilsen, som blir levert på døren. Hva med å gjøre det en mandag, det må jo være en skikkelig fin start på uken for den heldige.

Fire personer som er ute og går i skogen på vinteren med ryggen til kamera
Ta på hodelykt og gå en kveldstur med venner, da får dere både frisk luft og tid til å prate sammen.

4. Inviter på en tur i nabolaget

Dette høres kanskje ikke så spesielt ut, men hverdagen er travel og det er overraskende hvor sjeldent man faktisk har tid til å prate. Inviter på en tur i nabolaget, enten dere finner en koselig benk og drikker medbrakt kakao eller går opp på en topp for å nyte utsikten. Hold et sakte tempo, så det er mulig å prate og le sammen.

Hender som blar i en fotobok på et bord med mobil og kamera ved siden av.
En fotobok med bilder fra alt dere har gjort sammen er veldig fin gave til en du bryr deg om.

5. Fotominner

Det er lett å glemme alt det morsomme man har opplevd sammen, men ta en titt i bildemappen på mobilen og bli overrasket over hvor mye dere har delt. Kanskje på tide å dele minnene videre? Lag en fin fotobok du kan gi til en du bryr deg om, med bilder fra alt dere har gjort sammen.

Hvis du er glad i scrapbooking fremkaller du bildene og lager et album selv. Og høres dette litt vel ambisiøst ut, så fremkall bildene, skriv et hyggelig kort, legg de i en konvolutt og gi det til personen.

Har du et fint forslag til hvordan du kan gleder andre? Skriv det på vår Facebook- eller Instagram-side.