Vaniljecupcake med fluffy marengstopping
Overrask en du er glad i med en søt fristelse. Denne oppskriften er enkel å lage og smaker fantastisk, en gave som garantert vil spre glede.
Du har sikkert en i din omgangskrets som kunne trenge en liten oppmerksomhet og hva kan være bedre enn en nydelig cupcake du har laget selv? Det trenger ikke være en høytid for at du skal vise at du bryr deg, det kan like gjerne skje en helt vanlig tirsdag. Da kommer det som en ekstra hyggelig overraskelse og understreker at dette kommer fra hjertet.
Manuela Kjeilen står bak bloggen passionforbaking.no og har siden 2010 servert oss nydelige kaker, cupcakes og kjeks til både hverdager og fest. Det tok mange år før hun turte å tro nok på seg selv til å starte en blogg, men motivasjonen har helt fra starten vært å spre glede og vise omsorg gjennom baking. Hun har nå 1.2 millioner følgere på Instagram og har gitt ut flere kokebøker. Oppskriften vi deler her er en av hennes mest populære og det er lett å skjønne så fort du tar en bit.
Vaniljecupcakes med fluffy marengstopping
(ca. 20-24 stk.)
Dette trenger du:
- 200 g smør, romtemperert
- 3 dl (240 gram) sukker
- 4 egg, romtemperert
- 5 dl (400 gram) hvetemel, siktet
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 4-5 dl kremfløte eller melk, romtemperert
- 1-2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker eller frø fra en ½ vaniljestang, valgfritt
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 ˚C.
- I en bolle sikt sammen hvetemel, salt og bakepulver.
- I en annen bolle (mikserbolle) rør sammen smør og sukker i cirka 5 minutter eller til det blir luftig.
- Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg, ca. 30 sekunder per egg.
- Sikt i hvetemel/bakepulver-blanding, og kremfløte vekselvis, bland det sammen til en glatt røre med en slikkepott.
- Fordel røren i muffinsformer, bruk gjerne en iskremskje til dette.
- Stek dem midt i oven ved 200 ˚C i 15–20 minutter.
- Før du tar cupcakene ut av ovnen er det lurt å sjekke om de er ferdig stekt ved å stikke en kakepinne eller kniv i midten. Kommer den opp tørr er kaken ferdig.
- Avkjøl kakene på rist!
- Lag topping mens du venter på at kakene skal avkjøles.
Fluffy marengstopping
Dette trenger du:
- 150 g eggehvite
- 3 ss sukker
- 225 g sukker
- 120 g flytende glukose
- 90 ml vann
- 1 ts Vanilla Bean Paste eller frø fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du:
- Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp.
- Det er viktig at bollen og vispen er helt ren, hvis ikke vil ikke eggehvitene bli stive.
- Pisk eggehvite på medium hastighet til eggehvitene skummer.
- Tilsett 3 ss sukker, litt om gangen.
- Ta frem en liten kjele og tilsett sukker, flytende glukose og vann.
- Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 117 grader (bruk et mat-termometer).
- Hell den varme, 117 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt, setter du hastigheten opp til høy i ca. 5 minutter
- Tilsett vanilje eller frø fra 1/2 vaniljestang og miks ett minutt til.
- Du skal nå få en blank og stiv fluff/marengs som er perfekt til topping.
- Ha kremen i en sprøytepose med en valgfri tipp og sprøyt den på cupcakene.