Julenisse i 40 år

bestefar og barnebarn åpner gave sammen

Arnstein Nerland har drevet lekebutikk i Molde helt siden 1982, og mange barn har nok til stor glede pakket opp gaver fra Arnstein sin butikk på julaften.

Den første butikken lå i Storgata og het Lekehuset. I dag ligger butikken på AMFI Roseby med navnet Lekia.

- Jeg er en sosial kar som elsker å møte nye mennesker og skravle. Kontorarbeid passer ikke meg, så derfor valgte jeg å gå en litt annen vei forteller den blide leketøysforhandleren.

For han er julen den aller fineste tiden å drive lekebutikk, på alle måter. Det er mye folk og mye å gjøre. Noe som også resulterer i gode tall for butikken. Hele 37% av årsresultatet kommer nettopp på denne tiden av året.

- Den største utviklingen fra da til nå er nok logistikken. I dag er jo det meste databasert. Men handelen i butikken er akkurat samme som i ´82, forteller Arnstein.

- Man kan ikke drive lekebutikk hvis man ikke liker barn.
bestefar og barnebarn åpner gave sammen
bestefar og barnebarn åpner gave sammen

Arnstein stortrives i jobben og har utrolig mange gode minner fra årene i lekebutikk.

- Jeg må jo si at det er utrolig hyggelig å se barna fra gamle dager vokse opp. De kommer innom butikken med barnevogn og sine egne barn. Det gjør noe med meg mimrer Arnstein.

- Det er så mange gode historier fra dagene i butikk. Jeg husker for ikke så lenge siden, jeg gikk og sang i butikken. Da kom det en kunde til meg og spurte er du bestandig så blid? Ja, prøver nå på det, svarte jeg. Da overhørte en annen kunde samtalen vår, og kommenterte at hun burde spørre kona mi for å få et ærlig svar på akkurat det ler Arnstein.

bestefar kysser barnebarn på kinnet i en klem
Ingenting er bedre enn en ordentlig bestefar-klem synes barnebarnet Mia.

Vi på AMFI Roseby kan hvert fall skrive under på at vi aldri har sett Arnstein uten et bredt smil om munnen, og den smittsomme latteren er aldri langt unna.

I dag har Arnstein 12 fantastiske barnebarn, noe han verdsetter utrolig høyt. Etter 40 år i bransjen har han begynt å roe litt ned, og datteren Guro skal ta over driften av den populære butikken.

Tilslutt må vi jo selvfølgelig spørre om det alltid er leke fra bestefar til jul?

- Haha, nei for å være ærlig ordner min fantastiske kone med det meste. Men for de minste må vi prøve å gi ei leke ler den joviale bestefaren.

Foto
Tonje Sætre og Elisabeth Haugen / TIBE Molde
Produksjon
Tonje Sætre og Elisabeth Haugen / TIBE Molde og Amfi Kreativ

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo