Interiørtips – slik lager du koselig julestemning

heldekket bord fra søstrene grene
gavepapir fra søstrene grene
gaver i flettet kurv
gaver knytter til trappegelender

Da er det rett før julepynten skal frem igjen og kanskje trenger du litt inspirasjon til hvordan du kan skape god julestemning hjemme - da må du lese videre.

Endelig er julen snart her igjen tenker mange, og kan nesten ikke vente til kassen med julepynt skal ned fra loftet. Jul er minner og tradisjoner, det gjelder også julepynten som de fleste har et nostalgisk forhold til. Selv om det de senere årene har kommet julepynt til å tekkes enhver interiørstil, holder mange på den nostalgiske julepynten.

Det gjør de også hos Søstrene Grene som har kommet med en nydelig julekolleksjon – moderne og nostalgisk. Her gir vi deg noen enkle tips til hvordan du lager koselig julestemning hjemme med noen enkle grep.

1. Legg litt ekstra omtanke i innpakningen

Gjør deg litt ekstra flid med gaveinnpakningen i år. Kjøp inn fint innpakningspapir, gavebånd og papir og sett av litt tid til å pakke inn gaver. Gjør det til en hyggelig juleaktivitet og ikke bare en plikt. Sett på litt julemusikk, lag deg en stor kopp med varm drikke og kos deg med innpakningen.

Og hvem sa at pakkene ikke kan stå fremme? Har du laget pakkekalender kan det være fint å gjøre pakkene til en del av juleinteriøret, heng de opp med litt hyssing rundt et gelender eller legg de i en dekorativ kurv.

lysestaker og annen dekorpynt fra søstrene grene
pynt fra søstrene grene
hvite og lysegrønne lyslykter fra søstrene grene formet som trær
skål med riskrem og rød saus
selskapsdekorert bord med juletre

2. Tenn levende lys

Tente lys gjør alltid noe med stemningen i rommet, det som før var kaldt blir varmt og koselig med noen tente lys.

I den mørke tiden vi er inne i gjør det også godt å tenne lys. Varier med lange elegante stearinlys og lyslykter, og gjerne flere ulike satt sammen. Hos Søstrene Grene har de mange ulike å velge blant.

3. Dekk på til fest - også til hverdags

Det er så mange hverdager å ta av, hvorfor ikke gjøre mørketiden litt lettere – dekk på til fest også til hverdags.

Hos Søstrene Grene har de dekt på et nydelig bord i naturlige og avdempede farger som det likevel oser julestemning av. De duse grønne serviettene og lysene gjør seg ekstra godt sammen med de gylne detaljene i lysestakene, serviettringene og bestikket.

hylle med lyslykter og pyntetrær
ulike varianter av hvite julestjerner opphengt i et vindu
papirtrær fra søstrene grene
julestjerne, lyslykt, fine pakkeesker og papirtre på et bord

4. Julepapirdekor

De siste årene har papirpynten blitt populær til jul, du finner den i alle mulige farger og fasonger. De fine papirstjernene kan du fint henge flere sammen i et vindu, eller hvorfor ikke plasser de på en skjenk sammen med noen av papirjuletrærne.

Ekstra fint blir det satt sammen med noen naturlige elementer som tre og grener, for ikke å glemme noen tente lys .

Kreditering

Bildene og produktene er fra Søstrene Grene, og det meste finner du hos Søstrene Grene på AMFI Roseby.