Hyggelige familieaktiviteter til jul

hekling og garn

Endelig er det juleferie og man har bedre tid med familien. Vi gir deg de beste tipsene til morsomme aktiviteter for hele familien både ute og inne.

Juleferien er kanskje den tiden på året hvor man har mulighet til å samle hele familien, enten det er kjernefamilien eller storfamilien som møtes.

Det er alltid hyggelig med sene frokoster, lange lunsjer og tradisjonelle julemiddager, men innimellom der er det også godt å gjøre noe annet sammen. For det tærer både på tålmodighet og humør å gå oppå hverandre, så sørg for å ha noen morsomme aktiviteter med i juleplanleggingen.

Vi gir deg noen gode tips til aktiviteter som hele familien vil kunne ha glede av.

ansatt hos norli viser frem puslespill
puslespill hos norli

1. Puslespill til jul.

Er man glad i en utfordring og har litt tålmodighet er dette en ypperlig familieaktivitet til jul. Kjøper man et stort puslespill kan det fort ta hele jula å pusle det. Og er man så heldig å ha god plass er det fint å bare la det ligge fremme, slik at alle enkelt kan sette seg ned innimellom og legge noen biter.

Dette kan fort bli til et skikkelig familieprosjekt der alle kan bidra. Nesten alle i hvert fall, de minste barna vil nok ha større glede av noen litt mindre puslespill beregnet på dem. Her er det mange muligheter, både når det kommer til motiv og antall puslespillbiter.

Ida, butikksjef hos Norli, anbefaler gjerne puslespill. Ønsker dere en virkelig utfordring har hun dette fine på hele 18 000 biter. Ellers har de selvfølgelig mange andre å velge blant også, som dette fine julepuslespillet på «kun» 1000 biter.

friluftsutstyr hos intersport
jente som går tur
truger i snø foran hytte i snødekt landskap

2. Dra ut på tur.

Friskluft gjør underverker, selv om det er tidlig mørkt er det godt å klarne hodet og kanskje få opp pulsen litt med noen aktiviteter utendørs. Hvorfor ikke ta lunsjen utendørs? Dere kan selvfølgelig ta en fottur, men en tur ut på ski eller truger er også morsomt.

Truger har blitt veldig populært de siste årene, kanskje ikke så rart når dette er noe de fleste mestrer. Legg gjerne lista lavt, det kan godt være bare en liten tur i nabolaget som ender opp i egen hage.

Med stormkjøkken og kaffe på termos disker du enkelt opp med både varm drikke og noe godt å spise til.

Hos Intersport kan de varmt anbefale å bruke noe av juleferien til en tur ut og har det meste av utstyret du har behov for. Kanskje dette blir julen dere får testet truger? Truger er en lavterskelaktivitet som de fleste mestrer og passer fint til familieturer.

bakeutstyr hos søstrene grene
juledrops hos norli
kakebokser hos søstrene grene

3. Bak eller lag julegodteri sammen.

Man rekker ikke alt før jul, så hvorfor senker du ikke heller skuldrene og sparer litt baking til jula, når man kanskje har bedre tid og kan gjøre det til en hyggelig aktivitet hvor hele familien bidrar.

Om du ikke har tid til å lete frem nye, spennende oppskrifter kan ferdiglaget deig eller ulike bakesett være et fint alternativ. Alt må ikke være laget fra bunnen av, det viktigste er å gjøre noe sammen og at det er hyggelig for alle involverte. Så kanskje blir ikke kakene perfekte og konfekten blir kanskje ikke slik som på bildet, men så er ikke det så viktig heller.

Hjemmelaget smaker best. I Panduro-avdelingen hos Norli, har de fine sett med alt du trenger for å lage fristende julegodteri. Mens hos Søstrene Grene finner du kjekke former og fine bokser å servere julebaksten i.

hekling og garn
strikkeutstyr hos søstrene grene
malingsutstyr hos søstrene grene
junior mega xmas craft kit

4. Hobbyaktiviteter.

Det å sitte å pusle med håndarbeid av noe slag er avslappende, kanskje er dette tiden å lære barnebarnet ditt å hekle eller strikke? Med noen hobbysett liggende kan dere lage deres egen julepynt eller noe annet morsomt. Maling er også noe mange barn liker å holde på med, kanskje får du vekket din egen kreative side til live igjen også?

Det kan være kjekt å ha litt hobbymateriell liggende på lur til de dagene hvor alt bare er kjedelig.

Hos Søstrene Grene har de garn og det du trenger enten du strikker eller hekler. I hobbyavdelingen finner du også maling og malingsutstyr. Mens hos Norli har de en stor Panduro-avdeling med alt mulig hobbymateriell, blant annet et stort utvalg av slike hobbysett med alt du trenger i én boks.

søstrene grenes fairy tale game
Hos Søstrene Grene finner du dette brettspillet med utgangspunkt i eventyrene av H.C Andersen.
ansatt hos norli viser frem puslespill
hund, mor og barn leker

5. Brettspill.

Et engasjerende brettspill kan få frem både det beste og verste i oss, men er i alle fall familieunderholdning på sitt beste. Hvorfor ikke kjøp inn noen nye og spennende spill til jul.

Brettspill er fint å kunne gjøre før middagen står på bordet, eller for å få timene til å gå når ventetiden blir langdryg og alle pakkene under treet blir litt for fristende. Det finnes brettspill til alle aldre og har man først begynt er det vanskelig å legge fra seg.

Brettspill engasjerer hele familien, hos Norli har de flere ulike typer. Glem heller ikke spill til kjæledyrene, dette til hunder finner du hos Zoo-1.

to barn leker med snøbrett
ansatt hos intersport viser frem ski

6. Utelek.

Akebrett er vel ikke kun forbeholdt de yngste, vel? Her kan alle delta. Mye fart og moro for hele familien, og faktisk ganske slitsomt om du trenger en treningsøkt.

Om dere heller vil holde dere på beina, kan dere lage en liten skiløype og arrangere et aldri så lite familieskirenn. Om dere velger vinner ut fra fart eller idealtid blir opp til dere, men ha gjerne noen små premier til alle deltakere - for familiefredens skyld.

Med disse snøbrettene blir det garantert fart i bakken. Eller kanskje du er klar for å gå all-in i årets familieskirenn? Mulig et par nye ski gjør susen. Uansett, Intersport har alt du trenger.