Opplevelsesgavene pappa vil elske

Mann leker med barn i en grønn park
Bokomslaget til "Brød og brødbaking"
Brød og Brødbaking av Cappelen Damm Forlag
Bokomslaget til "Menn som baker brød"
Bokomslaget til "Surdeig"
Fra venstre: Menn som baker brød av Kagge Forlag og Surdeig av Vigmostad Bjørke Forlag

Farsdagen er rett rundt hjørnet. Her er gaveideene til deg som elsker å finne på ting – eller som bare er ute i siste liten.

Til tross for at de dukker opp i samme tidsrom hvert år, har de det med å komme bardust på, disse merkedagene.

Farsdagen, for eksempel, markeres alltid den andre søndagen i november. Men med mindre du har notert det i kalenderen, blir du gjerne påminnet det godt ut i helgen – og plutselig har du bare tiden av veien for å hoste opp en gave som helst både skal være personlig og virke gjennomtenkt.

Trikset er da å tenke opplevelser og aktiviteter fremfor ting. Og da aller helst den type opplevelser som du og pappa kan dele. På den måten kjøper du deg ikke bare litt ekstra tid, men gir også bort noe av det mest dyrebare du har – nemlig tid og kjærlighet.

Til inspirasjon tipser vi om 7 opplevelsesgaver som er perfekte til farsdagen – selv for den som har hatt datoen i mente lang tid i forveien!

1. Ut i naturen

Det å tilbringe en natt i naturen er herlig hele året, og det er få steder man får så rendyrket kvalitetstid som blant fuglekvitter og furutrær. Inviter med far på et døgn i det fri, der dere kan slå leir og bryne dere på alt det naturen har å by på – enten det er å fiske, plukke sopp, lage gapahuk, tilberede mat på primus, eller bare dyrke den gode samtalen rundt bålet.

Vil du toppe gaven, kan du supplere invitasjonen med friluftsutstyr – som en turhengekøye med myggnett, sitteunderlag, spikkekniv eller hansker. Dette er en gave som både du og far kommer til å få mye glede av!

2. Brødbaking

Inviter far til en brødbakedag! Det at dere i fellesskap kan boltre dere over bakebollene vil by på både lærdom og kvalitetstid, enten dere er godt vant på kjøkkenet eller aldri før har tatt i en sleiv. Juster ambisjonsnivået ut fra forutsetningene: Er dere nybegynnere skal dere kanskje begynne med et enkelt grytebrød, mens har dere litt erfaring fra før, kan et surdeigsprosjekt være tingen.

Sleng gjerne med bakeutstyr til invitasjonen, som en bakeskrape, måleskje, brødform eller et forkle. Eller hvorfor ikke legge invitasjonen inni en kokebok? Bøker som «Menn som baker brød», «Godt brød», «Brød og brødbaking» og «Surdeig» gjør det både enklere og mer inspirerende å komme i gang.

3. En leken utfordring

Man blir aldri for gammel for lek, og vi er helt sikre på at pappa gledelig stiller hvis du utfordrer ham i en gøyal konkurranse. Velg en gren som du tror vil falle i smak hos dere begge, og ut fra hvilket tilbud som finnes der du bor.

Bowling er en evig klassiker, mens dart er et spill som virkelig er i vinden for tiden. Det finnes flere steder som tilbyr dart i de store byene, og skulle ikke det være mulig, kan du alltids investere i en dartskive og piler selv, og overrekke dette på farsdagen.

Andre alternativer er shuffleboard, arkadespill, eller et quiz-spill som «Buzz» som dere kan bryne dere på fra sofakroken. Uansett hva du velger byr denne gaven på samvær og spenning!

4. Full oppvartning til far

Få ting gleder foreldre mer enn å bli vartet opp av barna sine – og farsdagen er en gyllen anledning til å gjøre nettopp det. Skriv et koselig kort der du forsikrer far om at han bare kan ta det helt piano i dag, ettersom du står for middagen.

Disk opp med en deilig meny, og legg opp til at dere kan nyte middagen sammen over en film – som selvfølgelig far får velge. Perfekt søndagsaktivitet – og en perfekt i siste liten-løsning på farsdagen!

Familie på fem omplanter potter i hagen