Gjør deg klar for strandferien

Familie med barn sitter ute ved et basseng kledd i sommerklær.
Ferie er tid med familie og venner, alle klær fra Kappahl.
Hvit bluse, bok, rosa badedrakt, hvit Ganni veske, solkrem, armbånd, beige kort skjørt, hvite sandaler.
Max Mara Weekend bluse, kr 1699, Chris, Vichy solkrem, kr 384,90, Apotek 1, armbånd, kr 99,90, Glitter, Malma Stasjon, kr 379, Ark, Holzweiler skjørt, kr 1899, Modo, badedrakt, kr 697, Hunkemöller, Ganni veske, kr 3495, Dale +, sandaler, kr 699, Eurosko.
Damemodell går på stranden med stråhatt og lang flagrende sommerkjole
Nydelig strandkjole fra Miss June, Step In
Rosamønstret lang kjole, rosa og oransje kjede og armbånd, solkrem, klokke med oransje urskive, strandveske, modelle sitter ved bassenget med grønn sommerkjole.
Dame på en brygge i mønstret sommerkjole, smiler og holder en stråhatt i hånden.
Bilde 1: Kjole, kr 1299, Floyd, kjede og armbånd, kr 139 og kr 99,90, Glitter, klokke fra Edelt Stokkeholm, Avene solkrem, kr 189,90, Apotek 1, Becksöndergaard strandveske, kr 898, Chris, modellbilde, kjole fra Kappahl. Bilde 2: Blomstrete kjole fra Kappahl.
Damemodeller på stranden med rosa mønstret skjorte og beige og burgunder kimono.
Fargerike strandplagg fra Miss June, Step In.
Damemodelle sitter ute på en brygge i grønn badedrakt og med stråhatt. Hårklype, hvit skjortekjole, armbånd, øredobber med sjøstjerner, lys beige shorts, solkrem.
Modellbilde fra Change, hårklype fra Edelt Stokkeholm, Max Mara Weekend skjortekjole, kr 3899, Chris, ankelkjede og sjøstjerne ørepynt, kr 139 og kr 199, Glitter, Five Unit shorts, kr 999, Chris, La Roche Posay solkrem, kr 259, Apotek 1.
Herremodell sitter på terrassegulvet med lys linbukse, mønstret skjorte og bøttehatt.
Behagelige linklær passer godt i solen, alt fra Kappahl.
Aftersun og leppepomade står på et gelender med utsikt mot en by, solkrem, lyseblå t-skjorte, mørk blå badeshorts, hvit caps, hvit og blåstripet badeshorts, lyseblå badeshorts.
Life Aloe Vera gel, kr 89, Life, Avene solkrem, kr 259,90, Apotek 1, Poloskjorte Gran Sasso Sponge Effect Polo, kr 1499, Chris, lyseblå og mørkeblå badeshorts fra Polo Ralph Lauren, kr 1099, Chris, Polo Ralph Lauren Cotton Chino Baseball Cap kr 649, Chris, stripet badeshorts fra Polo Ralph Lauren kr 1199, Chris.

Sol, strand og varme, enten du skal til sydligere strøk eller på hytta ved sjøen, finner du alt du trenger i kofferten hos AMFI Moa.

Det er sol og varme vi drømmer om når ferien nærmer seg, og mange reiser til sydligere strøk for å slappe av. Spania ligger fremdeles på ferietoppen, men rett bak kommer Hellas og Italia, og felles for disse landene er at det nesten er garantert sol. Norge, Sverige og Danmark er også populære ferieland med strender og bademuligheter, men da kan være lurt å pakke med en ullgenser.

Pakk lett

Det beste du kan kle deg i når det er varmt, er lette og luftige plagg, gjerne i bomull eller lin. Florlette og fargerike kjoler fra Miss June finner du hos Step In. Nydelige plagg du kan bruke både på stranden og til middagen på kvelden. Floyd har mange mønstrete lange og korte kjoler og Kappahl har stilige sommerkjoler i flere farger og mønstre. En hvit lang linskjorte er trendy denne sommeren, og en lekker variant med belte finner du hos Chris. De har også en nydelig bluse fra Max Mara, med søte detaljer på skuldrene, perfekt til et kort skjørt fra Holzweiler hos Modo og behagelige sandaler fra Eurosko.

Dale + har mange kjente merker, og der finner du også den kule vesken fra Ganni. En perfekt ferieveske som rommer både bikini, bok og håndkle. Den klassiske strandvesken fra Becksöndergaard er tidløs og en du kan bruke år etter år. Den finner du hos Chris.

Smykker hører med til sommeren, og de kan gjerne være fargerike. Glitter har et stort utvalg av kjeder, armbånd og ankelkjeder, som er stilig til strandkjoler. Skal du dykke eller være mye i vannet kan en vanntett klokke være lurt, du finner flere slike kvalitetsur hos Edelt Stokkeholm.

Ferie med stil

Lin er en favoritt blant menn også, og en beige linbukse er en klassiker som passer til alt. Bruk en mønstret skjorte og bøttehatt for en casual stil, eller dress den opp med en hvit skjorte og blazer. Du finner både linbukser og skjorter hos Kappahl. Badeshortser kan man ikke få nok av, Polo Ralph Lauren har to ulike lengder på shortsen, de finner du hos Chris. Der finner du også den klassiske capsen fra Polo Ralph Lauren, som er fin å ha når solen skinner.

Damemodell i basseng med blårutete bikini.
Bikini fra Change, topp kr 819, bikinitruse kr 419.
To damemodeller går utover en brygge med ryggen mot kamera med håndklær rundt seg. Omslag på fire bøker.
Kragerø XL strandhåndklær, kr 399, Princess, Min greske familie, kr 199, Ark, De tre, kr 439, Ark, Komi can’t commuicate, kr 169, Happy Place, kr 199.
Utendørs ved basseng, damemodell i sommerkjole med mønster holder jente med sommerkjole med mønster i armene
To damer og to barn går med ryggen mot kamera på stranden i sola, har på seg badeponchoer alle sammen.
Bilde 1: Kjole til dame og barn fra Kappahl. Bilde 2: Badeponcher er praktisk om sommeren, voksen kr 499,99, barn kr 249,90, fra Princess.
Beige badeponcho med dyr, blå badeponco med dyr, blå badesko til barn, rosabadesko til barn, sorte slippers til barn, rosa slippers til barn.
Badeponcho, kr 249.90, Princess, rosa og blå badesko kr 249, Eurosko, sorte og rosa slippers, kr 249, Eurosko.

Strandlivet

Bikini eller badedrakt? Ja, takk begge deler. Change og Hunkemöller har badetøy som passer alle former og størrelser. Trenger du litt ekstra støtte til bysten, kan det være lurt å velge en overdel med spiler. Ønsker du mer fylde så velger du en med padding. Badedrakt er trendy i år og mange velger seg heller dette enn bikini.

Tips! En lekker badedrakt kan brukes som en topp til et skjørt eller shorts.

Det aller viktigste du kan ha på deg på stranden er solkrem, og hos Apotek 1 har de solkrem til hele familien. Trenger du råd til hvilken du skal velge så kan de hjelpe deg. Etter en lang dag i solen er det godt med en avkjølende aftersun, og Life sin Aloe Vera er en gel som virker lindrende om du har fått lette solskader.

Gode råd ved bruk av solkrem

  • Smør deg 15-30 minutter før du skal ut i sola, så solkremen rekker å trekke skikkelig inn i huden.
  • Bruk rikelig mengde solkrem med minst faktor 30. Ansiktet trenger mengde solkrem tilsvarende en teskje.
  • Smør deg hver 2.-3. time så lenge du er i sola for å opprettholde beskyttelsen.
  • Begrens tiden i sola, spesielt midt på dagen når den er sterkest.
  • Husk ekstra utsatte områder som lepper og ører. En solstift er praktisk for ekstra beskyttelse.
  • Bruk også klær, hodeplagg og solbriller som beskyttelse.

Kilde: Apotek 1

Ferielykke

En god bok hører med til sommerferien, og hos Ark har de bøker til hele familien. Familiedrama, romantikk eller krim, her får du anbefalt bøker i den sjangeren du liker.

Det er mange små som er glade i vannet og vil bade hele dagen. De søte badeponchoene fra Princess kan både gjøre de tørre og beskytte mot solen. Princess har også store, flotte badehåndklær til både barn og voksne, så da er det bare å legge seg ned og nyte solen.

Badesko er praktisk når du bader på svaberg eller en strand med steiner, slippers gjør det lett å ta av og på seg sko i varmen. Du finner et godt utvalg hos Eurosko.

Dame står på stranden i våtdrakt og holder et SUP-brett. Minigrill med maiskolber og grillspidd står på et svaberg med havet i bakgrunnen.
Oppblåsbart SUP-brett, kr 3999, Barbeco miløvennlig minigrill med briketter, kr 588, alt fra Enklere Liv.
Take away mat i parken, salat, pommes frites  og smoothie.
En god salat, hamburger, shake eller smoothie, hos Jordbærpikene får du masse fristende take away du kan ta med på stranden eller i parken.
Jente holder to milkshakes, trefjør med fire pappbegre med softis med strø.
Ta med noe godt på stranden. Milkshake og is fra Jordbærpikene.
Grønne planter og blomster i krukker utenfor et hvitt hus, lite avlastningsbord og solstol.
Pynt opp hagen på hytta eller hjemme. Blomster og potter fra Mester Grønn.

Ferie hjemme?

Det er fullt mulig å nyte strandlivet selv om du ikke reiser til Syden. Inviter med venner og ta med et oppblåsbart SUP-brett fra Enklere Liv for en aktiv dag ved sjøen. På kvelden kan dere grille på den miljøvennlige minigrillen fra Barbeco, også fra Enklere Liv, og nyte solnedgangen. Orker dere ikke lage maten selv, så ta turen innom Jordbærpikene og kjøp med take-away. De har deilige frapper, juicer, shakes, salater, burgere og is.

Og helt til slutt, om ferien tilbringes på hytta eller hjemme, pynt opp med blomster. Mester Grønn har både krukker og sommerplanter som sørger for at hagen hjemme eller på hytta er vakker og innbyr til koselige sommerkvelder.

Nyt ferien og sommeren.