Ferien er best ute

En mann ligger i en hengekøye som er spent opp mellom to fjellskråninger, utsikt mot vann og kveldshimmel
Det er gøy å henge ute. Platou Sport har hengekøyer fra Ticket To The Moon og Sea To Summit i flere ulike størrelser og farger. Perfekt for både dags- og overnattingsturer ute i sommer.
Grønn skall jakke, Okley sportbriller, pannebånd, Osprey sekk og fjellsko.
Dame: Helly Hansen Verglas Infinity skalljakke, Intersport, kr 4499, Oakley solbriller, Synsam, kr 2100, Fjällräven ullpannebånd, Naturkompaniet, kr 299, Osprey Tempest 9, Platou Sport, kr 1300, Mammut Sertig tursko, XXL, kr 1799.
Dame sitter på en fjelltopp og ser utover vann og fjellheimen. Grønn friluftslivjakke, pannebånd, blå turshorts, ull sportsbh, rød fleecejakke, fjellsko.
Miljøbilde fra Intersport. Dame: Bergans Microlight W, Intersport, kr 1700, Bergans ullpannebånd, Intersport, kr 300, Rab Torque Mountain, Intersport, kr 1299, La Sportiva Ultra Raptor fjellsko, Intersport, kr 2999, Rab Nexus fleecejakke, Intersport, kr 1099, Sprite Racerback sports-BH, Naturkompaniet, kr 549.
Pannebånd, hvit ull t-skjorte, langermet ullgenser, tursko og fjellbukse
Dame: Bergans ullpannebånd, kr 300, Bergans Grapic ulltrøye, kr 700, Devold ulltrøye, kr 949, Peak Performance Light SS Shoftshell bukse, kr 1499, Salomon Alphacross 4, kr 1299-1349, alt fra Intersport.
Blå fleecegenser, tursko, blå ull t-skjorte, blå turshorts
Herre: Rab Nexus fleecejakke, Intersport, kr 1099, Bergans Graphic ulltrøye, kr 700, Rab Torque Mountain shorts, kr 1299, Salomon Alphacross 4, kr 1349, alt fra Intersport.
Mann bærer en dame på ryggen, de smiler og har på seg dun poncho og fjellklær, utendørs i fjellet. Grønn ullgenser, turbukse, fjellstøvler, turjakke, fleecejakke.
Herre: Miljøbilde fra Platou Sport, Therm-A-Rest Honcho Poncho (dame og herre), kr 3999, Devold ulltrøye, Intersport, kr 949, Bergans Microlight , Intersport, kr 1700, Performance Light SS Shoftshell bukse, kr 1499, La Sportiva Ultra Raptor fjellsko, Intersport, kr 2999, Rab Nexus fleecejakke, Intersport, kr 1099.

Norge byr på spektakulære naturopplevelser, enten du vil ta en kort dagstur eller gå i flere dager. AMFI Moa har alt du trenger til sommerens fjelltur.

Frisk luft, fantastisk utsikt og nydelig natur, det er ikke rart at så mange ønsker å tilbringe ferien til fjells. Norge har mange vakre steder du kan legge turen, enten du ønsker å bestige en fjelltopp eller gå fra hytte til hytte i slakere terreng. Det finnes turer som passer for hele familien, og de mer krevende for erfarne fjellfarere. I det hele tatt, fjellet er åpent for alle, så pakk sekken og ta bena fatt denne sommeren.

Klær for all slags vær

En ting er sikkert i dette landet, været kan være lunefullt og i fjellet kan det skifte fort. Det er viktig å tenke på når du skal kle deg og pakke sekken. Start med ull innerst mot kroppen. Ull har den unike egenskapen at det transporterer fukt bort fra kroppen og sørger for å holde deg varm, selv om du blir svett eller våt. Sprite Racerback fra Naturkompaniet er en behagelig sport-BH, med bryterygg for god bevegelighet. Den er laget i merinoullblanding og er et godt valg for alle turglade damer. Intersport har flere kjente kvalitetsmerker, og ulltrøyer med kort eller lang arm fra Bergans og Devold er gode plagg du kan ha med på tur i mange år. Husk ullsokker, det er det smarteste du kan ha på føttene på fjelltur.

Bukse eller shorts? Det kommer jo an på været, men det er lurt å ha med begge deler. Buksen skal være behagelig å gå med, så du enkelt kan bevege deg. Peak Perfomance sin softshellbukse er laget i et lett og vannavvisende materiale og har en praktisk lomme på låret. Shorts fra Rab er laget i strechmateriale for god bevegelighet og har flere smarte lommeløsninger. Alt fra Intersport.

Fleece er varmende og isolerende og fungerer godt som et lag to når du skal på tur. Rab Nexus fleecejakke fra Intersport er elastisk og gir god bevegelsesfrihet. Ytterst må du ha en god jakke som beskytter mot vind og vann. På en kortere tur kan Bergans Microlight W fra Intersport passe fint, det er en lett og hurtigtørkende jakke som tar liten plass. Skal du være ute lenger bør du velge en skalljakke som både puster og er vanntett, som Helly Hansen Verglas Infinity fra Instersport.

Fjellsko eller tursko?

Da er spørsmålet, hvilke turer skal du på? En fjellsko egner seg til lengre turer, hvor terrenget er varierende og ujevnt. De halvhøye fjellstøvlene fra La Sportiva Ultra Raptor fra Intersport gir god støtte rundt ankelen, har en såle som gir godt grep og er meget komfortable å gå med.

Tips!

Gå alltid inn nye fjellstøvler før du tar de med på tur, så unngår du gnagsår.

Tursko er lettere og egner seg godt til kortere turer, men kan også brukes på lengre turer. Mammut Sertig fra XXL er en halvhøy og lett tursko, med gode dempeegenskaper og vanntett Gore-Tex membran. Salomon Alphacross 4 fra Intersport er en terrengsko med såler som gir et godt grep i ulendt terreng, med et pustende fôr for ekstra komfort.

Da er du snart klar for tur. Men husk vanter, lue eller et pannebånd, det kommer godt med når det blåser eller er kaldt. Naturkompaniet har Fjällräven pannebånd i ull, og hos Intersport finner du Bergans ullpannebånd flere farger. For kjølige kvelder kan det være lurt med en tynn dunjakke eller den superkule dunponchoen Therm-A-Rest Honcho Poncho fra Platou Sport. Praktisk å tre over seg og med en kengurulomme foran hvor du kan varme hendene.

To tursekker står i lyngen på fjellet, turbok, tursekk, vannflaske, pakkepose, sitteunderlag og drikkekopp
Fjällräven Kajka 75 l, Naturkompaniet, kr 4399, Tur-retur Norge på nye eventyr, Helene Myhre Østervold, Norli, kr 297, Bergans Vengetind 42 l, Intersport, kr 1600, Heat Experience sitteunderlag, Enklere Liv, kr 599 Drysack 6 l, Naturkompaniet, kr 179, Camelback drikkeflaske, Enklere Liv, kr 329.
Nærbilde av hånd som heller vann fra en kjele i en Real Turmatpose, finger holder igjen lokk på en kjele med ris, nærbilde av et stormkjøkken som tennes oppp, kjele står på på en Primus ute på en stein med en Real Turmatpose ved siden av seg.
Primus Primetech Stove Set 2.3l, Naturkompaniet, kr 2899, Primus Easyfuel, Intersport, kr 1549
To menn i fjellutstyr står ute i skogen og drikker vann av vannflaske.
Narrowmouth Sustain 1l, Naturkompaniet, kr 249.

Hva trenger du på tur?

Invester i en god sekk du kan bære i mange timer og som rommer det du trenger til turen. Skal du på dagstur er den robuste og allsidige Bergans Vengetind 42 liter fra Intersport et godt alternativ. Den har justerbar rygglengde, hoftebelte og er klargjort for et drikkesystem. Osprey Tempest 9 fra Platou Sport er også en god sekk til dagsturer. Den har lomme for drikkeblære, integrerte remmer og hoftebelte som følger bevegelsene dine.

Skal du på en lengre tur bør du teste Fjällräven Kajka 75 liter fra Naturkompaniet. Det er en avansert tursekk med høy bærekomfort og smarte funksjoner, den kan lett justeres for å passe ulike kropper, både rygglengden og skulderbredden. Hoftebeltet gir høy komfort på lange turdager.

Tips! Pakk sekken så den er stabil og god å bære. Legg de tunge tingene i midten mot ryggen og de lette tingene rundt eller på toppen.

Osprey Drysack fra Naturkompaniet er praktiske, vanntette pakkeposer, som gjør det lett å organisere innholdet i sekken. Camelback vannflaske fra Enklere Liv er en solid drikkeflaske med en praktisk drikketut. Narrowmouth Sustain fra Naturkompaniet er laget av resirkulert materiale og tåler både varme og kulde. Fryser du på kvelden kan du fylle den med varmt vann og bruke den som varmeelement i soveposen. Den nostalgiske drikkekoppen i tre fra Sport Outlet er en god følgesvenn på tur, og hvis du vil holde varmen når du tar en nistepause er Heat Experiance sitteunderlag med varme fra Enklere liv smart å ta med.

Trenger du turinspirasjon? «Tur-retur Norge på nye eventyr» av Helene Myhre Østervold gir deg tips til mange flotte turer i vårt vakre land. Boken får du hos Norli.

Mat hører med på tur, og det er utrolig hvor godt det smaker med et varmt måltid etter timer med sekken på ryggen. En liten primus tar ikke stort plass og kan enkelt varme opp vann til en pose Real Turmat. Primus Easyfuel fra Intersport veier kun 220 gram og kommer i en liten nylonpose for oppbevaring. Skal du på en langtur kan det være kjekt med et større sett, som Primus Primetech Stove Set fra Naturkompaniet. Det er et stabilt og effektivt utekjøkken, med en integrert brenner i vindskjermen. Det følger med to kasseroller og alle delene pakkes sammen i den ene, så den tar liten plass i sekken.


Tips!

Husk gassbeholder, den følger ikke med når du kjøper primus eller stormkjøkken.

Oversiktsbilde i fjellet med tre personer som sitter uten for et tunelltelt.
Platou Sport har mange MSR telt i ulike størrelser og prisklasser, liggeunderlag fra Therm-a-rest og varme Honcho ponchoer fra Therm-a-rest.
Tunnelltelt satt opp ved en vann i fjellet, lakenpose, liggeunderlag, tunelltelt.
Fjällräven Abisko Endurance 2, Naturkompaniet, kr 9299, Cocoon lakenpose, Naturkompaniet, kr 559, McKinley Trekker liggeunderlag, Intersport, kr 599, Bring To Og oppladbar lykt, Christiania Belysning, kr 329, McKinley, Escape 30.4 tunneltelt 4 pers, Intersport, kr 2499.
Fire personer sitter ute i soveposer i en fjellrøys.
Marmot Teton sovepose, Naturkompaniet, kr 5399.
To personer ligger i en hengekøye ute på fjellet. Sammenpakket hengekøye.
Miljøbilde fra Intersport, ta en behagelig pause i hengekøyen på turen. Ticket to the moon hengekøye, Naturkompaniet, kr 749.
Hånd holder flåttprodukter for en gresseng hvor en hvit hund leker.
Beskytt deg mot flått og mygg og sørg for å ha med en flåttpinsett. Alt fra Apotek 1.

Sov godt

Det gir frihetsfølelse å dra på tur med telt. Du trenger ikke rekke frem til en hytte, men kan gå hvor du vil og slå leir når du ønsker. Skal du overnatte ute er det naturlig å ta med telt, sovepose og liggeunderlag. Med andre ord, sekken vil bli vesentlig tyngre, så her gjelder det å tenke på vekten når du pakker. Hvis dere er flere som går sammen kan det være en fordel og dele på å bære teltet. Så hva bør du tenke på når du skal velge telt? Vekt og størrelse er viktig, det bør veie minst mulig og ha plass til ønsket antall personer og bagasje. Tunneltelt er et praktisk telt å ha med på tur. De er gjerne romslige og har et fortelt, de veier lite i forhold til størrelsen og er enkle å sette opp.

Tips! Ta med en oppladbar lykt, det skaper god stemning på kvelden. Bring To Go-lykten fra Christiania Belysning er liten og kan henges opp i teltet.

Fjällräven Abisko Endurance 2 fra Naturkompaniet er et lett og vindstabilt tunneltelt med full høyde i innerteltet. Det har plass til to, er enkelt å sette opp og er godt ventilert. Teltet har lav vekt og en romslig apsis (fortelt), hvor du du kan lage mat og oppbevare sekkene. Det kommer godt med på regnværsdager. McKinley Escape 30.4 fra Intersport er et større tunneltelt med plass til fire personer. Det har også et stort inngangsparti hvor du kan lagre utstyr og lag mat.

Vil du heller sove under åpen himmel og se på stjernene, så er det på tide å teste en natt i hengekøye. Intersport, Naturkompaniet og Platou Sport har et godt utvalg i ulike farger og merker. Det kan være lurt med litt ekstrautstyr, som myggnetting, eller et tarp du kan henge over hvis det er fare for regn. Hengekøyen tar liten plass og er fin å ha med på dagsturer også. Alt du trenger er to trær, så er du klar for en avslappende pause i hengekøyen.

Tips!

Husk at du må kjøpe tau til hengekøyen, det følger ikke med.

Marmot Teton dunsovepose fra Naturkompaniet holder deg god og varm gjennom kjølige netter. Selv om sola skinner på dagen, kan det fort bli kaldt på kvelden i fjellet. Mange turisthytter krever at du har med lakenpose, men den kan også brukes som et isolerende lag i soveposen hvis det er ekstra kaldt ute. Cocoon lakenpose i 100 prosent egyptisk bomull er behagelig å sove i og kan pakkes sammen i en liten pose som tar liten plass.

God tur!

Tips!

Skal du ha med hund på tur? Husk flåttpinsett og flåttmiddel fra Apotek 1.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00
Åpent i dag 10:00 - 20:00
Åpent i dag 10:00 - 20:00