La sminken glitre på festival

En kvinne med glitrende sminke på kinnene som går nedover gaten. Foto til artikkel om festivalsminke.
Dame med blå winged eyeliner
Finn frem fargepaletten og slå deg løs! Neonfarget sminke får øynene dine til å poppe.

På festival er det virkelig lov å leke seg på sminkefronten. La deg inspirere av glitter og neon!

Hvert år sparkes festivalsesongen i gang av den trendsettende Coachella-festivalen i California i april.

Og nesten like spennende som lineupen, er hva som rører seg blant det celebre klientellet ute på den feststemte gressletta. Hvis du leter etter inspirasjon for antrekk, hår og sminke for sommerens festivaler, er altså et hot tips å se mot Coachella.

Under finner du tips til sommerens festivalsminke. La deg inspirere – og finn din helt egen look.

Og husk: Noe av det morsomste med festival er at alt er lov, og at det er helt innafor å ta stilen ett steg lenger enn i hverdagen.

Neon-øyne

Å skape grafiske og abstrakte former med eyelineren eller øyenskygge er en sikker vinner på festival. Gå for en neonfarget «winged» eyeliner om du vil skille deg litt ut. Kombiner gjerne to sterke farger.

Velg gjerne en flytende liner med spiss tupp, som gjør tegningen enklere. Prøv deg frem med fargen du liker best – men som sagt blir det aldri feil om du går for en farge i neonpaletten.

Dame med neonrosa og grønn øyenskygge og eyeliner
Dame sminket med sølvstener i panne og rundt øynene og glitter på halsen
Enten du velger å gå all in i hele fjeset, eller velger en mer nøytral look, gjør du helt rett i å pynte opp fjeset med glitrende stener.
Nærbilde av lipglosstuber i oransjetoner
Finn frem lipglossen igjen – de glossy leppene er tilbake!

Et iøynefallende blikk

Det er ikke bare en fargerik eyeliner som kan være med å sette brodd på øyesminken i år. Hvis du vil gjøre deg selv fabuløs og eventyrlig er det bare å gå løs med strass- og glitterstener.

Er du av den vågale typen, kan du fylle store deler av panna med stener i forskjellige former og farger, og legg gjerne til glitter eller paljetter for å gjøre kunstverket komplett. Du kan også fylle brynene med glitrende stener, eller bruke dem som eyeliner.

For den litt mer beskjedne kan den ordinære øyesminken suppleres med små stener i øyekroken, eller som en enkel linje over øyenbrynene.

En annen trend er å male prikker på øyelokket og under øyet rett under vippene, dekke øyelokket med en fargerik – og gjerne glitrende – øyenskygge eller pynte opp rundt øynene med klistremerker. Det er bare å slippe kreativiteten løs for å skape oppmerksomhet til blikket og fremheve øynene.

Som en bonus kan stenene dessuten også dekke over urenheter i huden – som raskt kan oppstå etter noen lange festivaldager. Strass-stener får du tak i både i kosmetikk- og hobbybutikker, og du fester dem enkelt med vippelim.

Glossy lepper

Lipglossen har gjort sitt comeback og vi vil se mer glossy 90- og 2000-talls lepper fremover. Og jo mer shiny, jo bedre – tenk Juicy Tubes fra Lancôme, som forøvrig relanserte klassikeren i 2020 i flere forskjellige farger. Finn din favoritt – enten blank eller med farge – som både fukter og gjør leppene skinnende vakre.

En bonus med et par nøytrale, glossy lepper er at den eksperimentelle øyesminken får lov til å skinne enda mer!

Nærbilde av kvinne med rosa hår og glittersminke
Dame med sølvglitter på kinn og negler som peker mot kamera
La det glitre på både hud, hår og negler i sommer. Jo mer, jo bedre!

Glitter & glam

Glitter hører alltid med i festivalsesongen, og for å være glitrende glamorøs behøver du ikke engang å være spesielt kompetent på sminkefronten.

Stilen er nemlig såre enkel å mestre. Og mens annen sminke raskt vil smelte og renne i varmen, holder glitter seg trofast gjennom dagens solskinn og nattens sene timer.

Du kan gjerne holde resten av sminken nedtonet og la de glinsende partiklene stjele showet. Det kan være lurt å fokusere på å fremheve enkelte trekk, men hva det er – øyelokk, kinnben eller lepper – er helt opp til deg.

Kropps- og ansiktsglitter får du tak i både hos forhandlere som selger kosmetikk, i hobbybutikker og i butikker som fører festartikler. Og hvis glitteret ikke er selvklebende, kan du smøre litt vaselin på huden før du klemmer det på.

Og glem ikke neglene og frisyren! Neglene kan gjerne lakkes fargesterke og pyntes med smykkestener, perler og strass. Et annet hot tips er å putte litt glitter i hårgeleen og piffe opp festivalfrisyren så den står i stil med sminken.

Da gjenstår det bare å leke og prøve deg frem. Miks de forskjellige trendene og finn din helt egen festivalstil.

God festivalsommer!

Nærbilde av negler med fargerikt glitter og rosa tupp