La deg inspirere av sommerens herremote

Trenger du tips til årets sommergarderobe? Vi har tatt en titt på sommerens trender for herrer som inneholder både vertikale striper og plagg i lin.

Hver sesong fylles butikkhyllene opp med nye trender, og denne sommeren er ingen unntak. Selv om mange av trendene er gjengangere på catwalken, er det alltid noen nye farger, materialer og mønstre å leke seg med. Denne sesongen er det blant annet vertikale striper, lin og skjortejakker som preger motebildet på herresiden.

Enten du vil fornye garderoben din eller bare supplere med et eller flere trendplagg, har vi samlet de kuleste trendene akkurat nå.

Vertikale striper

Er det en ting du bør investere i denne sommeren, så er det et plagg med vertikale striper – enten en skjorte, t-skjorte eller shorts. Se etter pasteller som blått, gult og grønt. Beige er også en populær variant og en enkel farge å kombinere med resten av garderoben.

Stylingtips! Butikkene bugner av skjorter med vertikale striper. Skjorten passer like godt til både shorts og bukser, og velger du en skjorte i lin, har du en perfekt skjorte til alle anledninger. Bruk den alene eller åpen med en t-skjorte under.

Skjortejakke

Skjortejakka er like populær blant jenter og gutter. Ikke bare er den enkel å style i hverdagen, den funger også når du skal pynte deg litt ekstra. Mange av sommerens skjortejakker er inspirert av 90-tallet og skal derfor være litt oversized. Farger som går igjen er beige og militærgrønt, og den skal gjerne være i lin, tynn ull eller denim. Bruk den over en t-skjorte eller en av sommerens skjorter med vertikale striper. På kalde sommerkvelder kan du med fordel bruke en tynn ullgenser- eller cardigan under skjortejakka. Tenk lag på lag, og lek deg gjerne med farger og mønstre på de ulike plaggene.

Stylingtips! Knepp skjortejakken igjen for en annerledes look. Hva med å gå for denim fra topp til tå?

Bermudashorts

Bermudashortsen har sneket seg inn som sommerens favoritt blant gutta. Shortsen kjennetegnes av sin komfortable passform og lengde som rekker rett over kneet. Denne sommeren kommer bermudashortsen i alle varianter – alt fra dongeri, lin, joggers og bomull. Særlig lin og joggers er populært i år – perfekt til varme sommerdager!

Stylingtips! Bermudashortsen ser lekker ut i kombinasjon med en enkel t-skjorte og en skjortejakke over. Fullfør antrekket med et par sneakers. For en mer pyntet look kan du bytte ut t-skjorten med en langermet skjorte og ta på noen kule mokasiner.

Linbukse

Lin er overalt å se denne sommeren og i år er det linbukser som gjelder. Kanskje ikke så rart; lin er både mykt og behagelig, og puster svært godt i varmen. Gå for en modell som sitter litt løst rundt beina, og gå gjerne for en farge som blått, beige, hvitt eller brunt. Kombiner den med et par behagelige sandaler og en t-skjorte for late sommerdager. Eller hva med å gå for hvite sneakers og en trendy skjorte med vertikale striper? Siden lin er et naturlig materiale, ser det ekstra fint ut i kombinasjon med andre naturlige materialer, for eksempel skinn. Hva med å gå for en kul klokke i skinn eller et par skinnsandaler? Skinnjakke ser også flott ut i kombinasjon med lin og er perfekt når gradestokken synker.

Stylingtips! Velg et antrekk i lin fra topp til tå – gjerne i farger som går ton-i-ton.

Bomberjakke

Dette er ikke første gang bomberjakka preger motebildet på herresiden. Jakken minner litt om de typiske baseballjakkene og er gjerne litt posete i modellen. Denne sommeren kan du med fordel gå for en tynn og enkel bomberjakke i brunt, militærgrønn eller beige – enten med glidelås eller knapper. Kombiner den med en t-skjorte under eller gå for en kul collage-genser. Har du imidlertid lyst på en jakke som skiller seg ut i mengden, har også varsity-jakkene sneket seg inn i motebildet denne sommeren. Varsity-jakkene er typisk forbundet med amerikansk collage og skolesport, og har gjerne bokstaver, logoer eller annen skrift på seg. Bruk den sammen med en vintage olabukse og et par sneakers eller i kombinasjon med en enkel shorts og t-skjorte.

Stylingtips! La bomberjakken gå ton-i-ton med resten av antrekket, for eksempel beige eller militærgrønt.
Tekst
Newslab
Foto
Henrik Lindahl
Produksjon
Amfi Kreativ