Interiør til sommerhytta – 3 trender som gjelder i år

Seng med hvitt og blått sengetøy foran åpen dør med solgløtt og grønne trær
Markblomster i vase og fat med kanelboller på bord
brun og hvit hund med halsbånd som ligger i sengen
Jente som tegner ligger i seng med blomstrete sengetøy

Drømmer du om en ny stil på hytta, eller trenger du inspirasjon til sommerstua? Her er tre trender som kommer til å prege sommerhyttene våre i 2024.

Avslappende, late og solrike dager på hytta er for mange et av sommerens høydepunkt. Vi elsker hyttelivet, og tilbringer mye tid der.

– Hytta er det nye «hjemme». Derfor vil vi ha det pent på hytta også, sier interiørblogger Cecilie Harlem.

Ifølge henne er det tre trender som kommer til å gjøre seg gjeldende på hyttene våre denne sommeren. Og hva vil vi ha i 2024? Blomster, sjø og farger som gjør oss glade, selvfølgelig.

– Jeg tror vi er litt mer vågale i interiøret på hytta, samtidig som vi liker at det minner oss om hjemme. I tillegg skal det jo være lettvint, sier Cecilie.

Trend 1: Blomstrende interiør i sommerhytta

Blomstermotiv er alltid populært når det spirer og gror om sommeren, og i år kan du slå deg løs med nydelige blomstermønstre. Se for deg frodige drivhus og vaiende blomsterenger, hvor inspirasjonen til denne trenden er hentet fra.

Du kan kombinere mønstre av blader eller småblomster på pynt eller på puter, duker og sengetøy.

De viktigste fargene er grønn og blå, med dyp og lys lilla som pop up-farge – tenk grønne blader og syrinblomster.

– Match med striper, ruter eller ensfargede tekstiler, tipser Cecilie.

Krepp er virkelig i vinden i år, og inngår for fullt i denne trenden. Innred hytta med deilig, svalt sengetøy i krepp, og duker og puter for en herlig blomstermiks. Bland med nøytrale farger som sort eller hvitt for best effekt.

For å balansere trenden slik at det ikke blir alt for søtt, kan du innrede med møbler og håndlagde gjenstander i naturlige materialer med ulike strukturer, som flettet treverk, grov keramikk og mørkt tre.

– Det uperfekte og unike er viktig. Det skal gjerne være rustikt, røft og skjevt.

Lilla syriner på hvitt utebord i hagen
La blomstene få plass på hytta i sommer – både i form av friske blomster på kjøkkenbordet og som mønster på puter, sengetøy, servise og duker.
Nærbilde av skjell på bord
Knagger med maritim stil og blått-og hvit-stripete håndkle

Trend 2: «Seaside Story» – maritimt hytteinteriør

Rolig havbris, frisk luft og knallblå horisont, ja takk!

Den maritime trenden er en evig klassiker, spesielt for deg som har hytte ved sjøen. Vi går nemlig aldri lei de maritime stripene og detaljene fra havet, som skjell, koraller og bølgemotiv.

Grunnfargene i denne trenden er hvit, beige, lysegrønt og turkis, ispedd knallblått som pop up-farge.

– Blåfargen er inspirert av badebasseng eller seilblått. Tenk Santorini, sier Cecilie.

Interiørdetaljer i keramikk formet som koraller, fisk og skjell er med på å understreke trenden. Det samme er utemøbler i hvitt, sandfarget eller blått. Tilfør stripete sitteputer i maritime farger og puter med store fisketrykk, eller maritime mønstre på hatter og strandvesker.

– Hvis du skal ha mye mønstre, kan det være fint å holde en nøytral bakgrunn. Har du en åpen utestue, eller stor, hvit veranda, kan du leke deg skikkelig. På mindre steder kan du tilføre noen skikkelige it-produkter og tone det ned med grønne planter. Det er alltid fint å løfte opp og tone ned.

Nærbilde av hender som legger på sengetøy med maritimt trykk
Vi blir ikke lei den maritime stilen! Pynt opp hytta med inspirasjon fra havet.
kjøkkenbord med fargerike stoler
Oppdekket bord med gul duk og frukt

Trend 3: Lekent og fargesterkt

Denne trenden passer perfekt for deg som elsker farger, og knapt kan få nok av dem. I år kan du nemlig fråtse i klare, sterke farger, som en kontrast til de sarte og delikate pastellfargene.

– Det er skikkelig gladfarger i rosa, grønt, gult, fersken og lilla, nærmest som en sminkepalett for barn. Fargene er veldig lekne, og tiltaler kanskje mest den yngre garde, tror Cecilie.

Pynt opp med rosa og grønne glassflasker med en enkelt blomsterstilk oppi, eller tørkede blomster i knallfarger. Innred med puter med geometriske eller småblomstrete mønster, kombinert med friske farger. Helt runde puter er også hot!

– Denne trenden passer veldig godt med den skandinaviske stilen, og er til å bli skikkelig glad av. Det blir ikke mer sommer enn dette!

Gult bord med blomster og gule stoler foran solfylt vindu
Gjør deg klar for en fargerik sommer! I år er det nemlig trendy å friske opp stilen på hytta med glade og knallsterke farger.