Lag et spiselig juletre med pesto og mozzarella

Utsnitt av en kvinne som holder opp et bakebrett med et spiselig juletre laget av boller
Et brett med et spiselig juletre laget av boller, pyntet med tomater, pesto og ost
Kvinne som holder opp et bakebrett med et spiselig juletre laget av boller

Vi har latt oss inspirere av årets koseligste høytid og laget et spiselig juletre fylt med mozzarella. En sikker vinner hos både små og store middagsgjester!

Dette spiselige juletreet passer perfekt til varme middager som supper og gryter, eller bare som snacks til helgen. Vi har valgt å fylle juletreet med fersk mozzarella, men du kan selvfølgelig bytte det ut med noe annet godt du liker. Hva med å blande inn litt urter eller en av dine favorittoster?

Selv om baksten smaker godt alene, smaker den enda bedre med litt topping. Her er både grønn pesto, revet ost og andre dipp-sauser et fint alternativ. Du kan også servere med spekeskinke eller annet passende pålegg dersom du ønsker det.

Tips!

Har du lyst til å lage noe søtt i stedet? Bytt ut pizzabollene med søt bolledeig. Topp bollene med vaniljekrem og litt melis for ekstra julestemning.

Under viser vi deg hvordan du lager et spiselig juletre.

Oppskrift på spiselig juletre

 • 2 desiliter lunkent vann
 • ½ pakke fersk gjær
 • 1 teskje salt
 • 2 spiseskjeer olivenolje
 • 6 ½ desiliter hvetemel
 • Fyll og topping
 • Ferske mozzarellakuler
 • Grønn pesto
 • Revet mozzarella

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 225 °C
 2. Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet i en bolle. Tilsett deretter resten av vannet, samt oljen.
 3. Bland salt og mel. Rør inn melblandingen – litt og litt – til du får en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i cirka 20 minutter.
 4. Når deigen er ferdig hevet, ruller du deigen ut til en lang pølse. Del pølsen i 18 like deler.
 5. Form de 18 delene til små boller og klem dem flate, slik at du får plass til biten med mozzarella. Her kan du også bruke en kjevle hvis du foretrekker det.
 6. Fordel bitene med mozzarella på de 18 små rundingene. Brett deigen rundt ostebiten og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett i en juletrefasong. Start med to boller nederst på stekebrettet (dette er stammen på treet). Plasser 5 boller på en linje over stammen, deretter en linje med 4, 3, 2 og 1, slik at du til slutt har formet bollene som et juletre. Avslutt med en bolle på toppen av treet, denne skal forestille en julestjerne.
 7. Legg plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle over juletreet, og la det heve til bollene har fått dobbel størrelse.
 8. Stek på 225 °C i 15 minutter.
 9. La juletreet avkjøle seg litt før du topper med grønn pesto og revet ost. Bruk gjerne ekstra gul ost på den øverste bollen, slik at det blir ekstra tydelig at det skal forestille en stjerne.

Tips!

Elting er alfa og omega for at gjærbaksten skal bli en suksess. For å sjekke om deigen er ferdig eltet kan du ta en liten bit av deigen og dra den utover. Klarer du å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.