Tips til konfirmasjonsgave fra foreldre

Mor og datter sitter ute på benk med solnedgang
el-gitar
hjertesmykker og ring
ringer med stener
solbriller

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gi i konfirmasjonsgave når tenåringen skal konfirmeres. Her får du våre beste gavetips til foreldre!

En konfirmasjonsgave kan være alt fra penger til et fint minne konfirmanten kan se tilbake på når han eller hun er blitt eldre. Du kan gjerne bruke litt tid til å tenke ut hva du skal gi, og ikke vær redd for å tenke utenfor boksen. Under finner du forslag til ulike konfirmasjonsgaver du kan gi sønnen eller datteren din.

Minner

Liker konfirmanten å ta vare på minner, så er det lurt å gi et album med alle deres minner sammen. Det er veldig koselig å skrive en liten tekst på hver side av boken, slik at man kan lese om historien bak bilde. Slik at man aldri glemmer! ARK Bokhandel har masse fint til minnene.

Opplevelser

Har konfirmanten ønsket seg å dra på spa eller en tur til England for å se favorittlaget spille, er dette en perfekt gave å gi. Dette vil være minnerikt for konfirmanten og deg.

Opplevelsen trenger ikke koste mye, dere kan for eksempel dra ut i skogen på telttur eller overnatte i hengekøye. Det viktigste er at dere gjøre noe sammen. Hos Intersport finner du hengekøyer som er svært populært for tiden, og telt og annet nødvendig friluftsutstyr konfirmanten vil sette pris på.

Instrumenter

Har du en musiker i hus? Hos Evas Musikk er det mye spennende for en ung musiker. Hva med gitar eller piano? Det er mange varianter og prisklasser. Her møter du ekspertisen som kan anbefale riktige produkter til din konfirmant.

Smykker, klokker eller solbriller

Det har alltid vært populært å gi smykker og bunadssølv i konfirmasjonsgave. Gjør det personlig med inngravering med enkel forbokstav, fødselsdato eller konfirmasjonsdatoen slik at dagens huskes i evig tid. Har du arvegods så er dette veldig fint å gi videre i gave for å gjøre det enda mer personlig. Legg med en lapp som forklarer historien bak. Hos Gullfunn finner du klokker og smykker til både gutter og jenter. Gullfunn har et godt utvalg til både gutter og jenter

Hos C)Optikk Eidsvoll har de mange fine solbriller. Denne solbrillen fra Jean Paul kommer med fem ulike glass man kan bytte mellom, inkl. ett med polarisering. Det er også fullt mulig å bestille den med styrke.

bunadsølv fra gullfunn
dittgavekort som ligger på en gave med blomstrer i bakgrunnen

Bunadssølv

Dersom konfirmanten allerede har bunad eller kommer til å få dette, er bunadssølv en kjempefin gave å gi på konfirmasjonsdagen. Dette er noe konfirmanten kan ha i mange år, og hvem vet, kanskje blir det gitt videre i arv en gang i fremtiden?

Apropos arv: Har du arvesølv liggende, er dette også supert å gi som konfirmasjonsgave. Pakk det inn i en fin gaveeske, og legg gjerne med en håndskrevet lapp som forklarer historien bak arvesølvet. Da blir gaven ekstra koselig for konfirmanten å pakke opp. Hos Gullfunn har de et stort utvalg av bunadssølv.

La konfirmanten bestemme selv

Tenåringer har ofte klare formeninger om hva som er kult og som gjelder akkurat nå. Dette kan endre seg fort, helt uten at foreldrene klarer å få det med seg. Da er gavekort løsningen!

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.