Is til varme dager med barna

ferdig pinneis med fruk, liggende i en skål med jordbær

Barn elsker is, og det blir ekstra gøy dersom den er hjemmelaget. Vi deler tre enkle oppskrifter på is som barna kan lage selv.

Det er lite som slår avkjølende is på en varm dag, og spør du oss, smaker den ekstra godt dersom den er hjemmelaget! Hjemmelaget is trenger ikke å være vanskelig å lage. Oppskriftene du finner under er såpass enkle at også barna kan prøve seg.

Is med kokos og pasjonsfrukt

Er det en is du bør prøve, så er det denne med kokos og pasjonsfrukt! Server den i iskjeks, og la barna toppe den med sitt favorittstrø. Isen kan også serveres sammen med en sjokoladekake som dessert.

Ingredienser (6 porsjoner)

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl pasjonsfruktkjøtt
  • 2,5 dl kokoskrem

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Stivpisk kremfløte. Bland pasjonsfrukt og kokoskrem inn i eggedosisen, og vend deretter blandingen inn i kremen.
  3. Hell i små porsjonsformer eller i en stor form (gjerne brødform) med bakepapir, og frys til isen er stiv, 4-6 timer.
  4. Lag gjerne kuler av isen og server den i iskjeks. Pynt med revet kokos eller biter av fersk eller tørket kokos. Spiselige blomster gjør seg også godt som pynt.
ferdig oppkuttet frukt i skåler

Fargerik pinneis

Har du sett en mer fargerik is? Denne inneholder både kiwi, mango og bringebær, og vi kan love deg at den vil bli en favoritt hos de minste! Vil du heller ha en is med bare mango, øker du bare mengden av denne ingrediensen og dropper det andre. Du kan også bytte ut bringebær med for eksempel jordbær.

Ingredienser (8 porsjoner)

  • 5 stk kiwi
  • 1 stk stor mango
  • 400 g bringebær
  • Sukkerlake:
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp.
  2. Bruk en blender eller en stavmikser og kjør kiwi, mango og bringebær i hver sin omgang til en jevn fruktpurè. Sil bringebærpurèen.
  3. Smak til hver purè med sukkerlaken.
  4. Fordel kiwipurè i små plastkopper, og sett dem i fryseren i 30-40 minutter. Hell deretter over mangopurè og la det stå ytterligere 20 minutter i fryseren.
  5. Stikk en ispinne av tre i hver av koppene. Hell på bringebærpurè, og sett isen tilbake i fryseren til den er gjennomfrossen.
  6. Tips! Ispinner av tre får man blant annet kjøpt i hobbybutikker.
ferdig oppkuttet frukt i skåler
Vannmelonsorbet med lonnesirup og salt

Vannmelonsorbet

Mmm, denne isen smaker himmelsk, og er i tillegg superenkel å lage! Det eneste du trenger er vannmelon, sitron, lønnesirup og litt flaksalt. Du kan selvfølgelig droppe både lønnesirup og flaksalt, men det er absolutt verdt er forsøk.

Ingredienser (5 porsjoner)

  • 500 g vannmelon i terninger
  • Saft av 0,5 stk sitron
  • 2 ss lønnesirup
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Kjør vannmelon i blender eller stavmikser.
  2. Smak til med sitron, lønnesirup og flaksalt.
  3. Hell blandingen i isformer eller i en passende boks (slik at du kan kule sorbetten).
  4. Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbetten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har så vidt stivnet.

Oppskriftene er hentet fra Matprat.no

Vannmelonsorbet med lonnesirup og salt