Varm sjokolade med chili og appelsin
Har du smakt kombinasjonen varm sjokolade tilsatt litt chili? En fantastisk kombinasjon som gir litt ekstra piff og varme som passer perfekt til kalde dager.
Varm sjokolade med chili og appelsinskall
Antall porsjoner: 4
- ½ stk vaniljestang
- 200 g mørk sjokolade
- 8 dl H-melk
- Honning etter smak
- 1 ts finhakket frisk, rød chili. Smak til og tilsett mer om du ønsker ekstra piff. Kan erstattes med chilipulver.
Pynt (kan sløyfes)
- 1 ss grovhakket sjokolade
- 1 hel rød chili som garnityr
- Mykt pisket kremfløte
- Revet appelsinskall av 1 appelsin
Slik gjør du
- Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk og chili . Varm opp til kokepunktet.
- Grovhakk sjokoladen og hell den varme chilimelken over sjokoladen.
- Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
- Smak til med honning til ønsket sødme. Ha evt i ekstra chili om du ønsker litt ekstra styrke.
- Sil sjokoladedrikken over i en egnet beholder, for å fjerne chilibiter og vaniljestang.
- Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med pisket krem, grovhakket sjokolade, appelsinskall og chili.
Denne sjokoladedrikken passer perfekt til turer på kalde vinterdager, for den vil garantert gi deg litt ekstra varme. Lag sjokoladedrikken på forhånd, og ta med i en termos. For å gjøre det enkelt med garnityr, er det lurt å ta med krem på boks og ha med ferdigrevet appelsinskall til topping!
God tur☀️
#AMFILove fra oss
TIPS:
Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold samt redusere mengden av chili.