Vafler med bygg og appelsin
En vaffel du kommer i påskestemning av. I denne vaffelrøren er det både byggmel og byggryn, som metter og gir god smak til vaffelrøren.
Vafler med bygg og appelsin
Ta med ferdigstekte vafler på tur, eller lag røren, hell den på en flaske og ta med. Så kan du steke vaflene på bålet. Appelsinsalaten kan du ha serveringsklar på en liten boks. 1 porsjon gir ca. 8 plater.
INGREDIENSER
- 250 g byggmel
- 4 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 4 dl melk , gjerne kulturmelk eller kefir
- 4 stk egg
- 50 g smør
TIL SERVERING
- 2 stk appelsin
- 1 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 4 ss yoghurt naturell , eventuelt rømme
SLIK GJØR DU
- Hell mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
- Spe på med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Visp inn egg.
- Smelt smør og ha smøret i bollen
- La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking.
- Stek vaflene til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.
- Skjær skallet av appelsin, og kutt i små terninger. Ha på sukker og kanel.
Server vaflene med litt yoghurt naturell og topp med appelsinsalaten. Pynt eventuelt med sitronmelisse eller frisk mynte.
Bilder og oppskrift er hentet fra Matprat.no
TIPS!
Du kan også blande inn 100 g bløtlagte byggryn i røra for mer konsistens på vaflene. Eller bruke opp rester av byggrynsgrøt eller havregrøt om du har det.