
Skumle middagsretter til halloween

La maten være i fokus når du pynter til halloween. Vi har samlet våre beste (og skumleste) oppskrifter.
Skumle mumiepølser
Skumle mumiepølser er skremmende godt enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og med litt blodig ketchup blir det også ekstra ekkelt å spise.
10 porsjoner
- 10 stk grillpølse
- ½ pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
- 20 stk hel nellik
- 1 dl ketchup
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta pølsene ut av pakken.
- Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.
- Surr en og en pølse inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.
- Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.
- Stikk inn nellikspiker som øyne og server pølsene med ketchup.
Wonton-spøkelser
Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween.
Fyll (5 porsjoner)
- 200 g kjøttdeig av svin
- 1 stk finsnittet vårløk
- ½ finakket rød chili
- 1 båt revet hvitløk
- 1 ss soyasaus
- ½ ts sesamolje
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
Til wonton
- ½ pk wontonpapir a 200g
- ½ stk eggehvite
- 2 dl olje til fritering
Tilbehør
- 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
- 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering
Slik gjør du
- Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
- Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
- Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp.
