Lag skumle søtsaker til halloween

Panna Cotta hjerner til halloween
Panna Cotta-hjerner. Foto: Matprat.no
Panna Cotta hjerner til halloween
Foto: Matprat.no

Slik lager du skumle søtsaker til Halloween!

PANNA COTTA-HJERNER

  • Vanskelighetsgrad: Enkel
  • Tid: Over 60 min

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Lag den i små hjerne-former, for å sette stemningen i Halloween-selskapet. Server med en frisk bringebærsaus, for en blodig effekt.

INGREDIENSER

4 PORSJONER

  • 4 stk gelatinplater
  • 0,75 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • Bringebærsaus:
  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Ha blandingen i hjerne-former.
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  5. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.
Gelemarker med spiselig jord, til halloween
Gelèmarker med spiselig jord. Foto: Matprat.no

GELÉMARKER MED SPISELIG JORD

  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Tid: Over 60 min

Server disse gelémarkene til Halloween! Gøy å servere sammen med en enkel variant av spiselig jord, laget av knuste oreo-kjeks. Markene kan lages i ulike farger, ved bruk av ulik gelé. Dypp og sluk!

INGREDIENSER

1 PORSJONER

  • 1 pk gelépulver med smak
  • 1 pk gelatinplater
  • 4,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0 tykke sugerør
  • 1 pakke oreo-kjeks

Tips:

Fløten gir markene en litt uklar og gromsete farge, som kan se ganske kult ut. Om du ønsker helt klare marker kan du droppe fløten.

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen gelépulver og gelatin.
  2. Kok opp vann og ha i sammen med pulveret. Bland sammen, og la det hele avkjøle seg til det er lunkent eller avkjølt.
  3. Ha fløte i geléblaningen, og rør litt rundt.
  4. Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene. Pakk plast rundt den enden der halsene på sugerøret er. Prøv pakk de så godt og tett som mulig, da dette vil gjøre at geleen ikke vil flyte så mye ut av sugerørene etterpå. Bruk flere lag med plast, slik at det blir tett.
  5. Ha sugerørene over i en høy beholder, som en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående.
  6. Hell over geleblaningen i sugerørene.
  7. Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.
  8. Når de har stivnet: Ta de ut, og pakk ut sugerørene. Hold de litt under rennende varmt vann. Da blir det enklere å klemme ut markene.
  9. Press ut markene. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen.
  10. Sett gjerne markene kaldt frem til du skal bruke dem.

OREO-JORD

Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.

Legg jorden i en skål eller på et fat og legg over markene. De kan også legges i små kopper, og serveres som porsjonsformer.

Blodig popcorn til halloween
Popcorn med sjokolade. Foto: Matprat.no

POPCORN MED SJOKOLADE

  • Vanskelighetsgrad: Enkel
  • Tid: Under 20 min

Blodig popcorn med sjokolade er enkel og digg snacks til halloweenfesten! Til en vanlig barnebursdag kan andre farger selvfølgelig tilsettes i sjokoladeblandingen. Mindre ekkelt – men fortsatt veldig godt!

INGREDIENSER

10 PORSJONER

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g grovhakket hvit sjokolade
  • ca. 3 dråper rød konditorfarge
  • 1 pose poppet popcorn (á 75 g)

SLIK GJØR DU

1. Kok opp fløte i en liten kjele.

2. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør rundt slik at all sjokoladen smelter og blandingen blir jevn.

3. Ha i konditorfarge til ønsket farge på sjokoladeblandingen.

4. Ha poppet popcorn i en stor bolle, tilsett sjokoladeblandingen og vend rundt med en slikkepott slik at popcornet dekkes av sjokolade.

5. Hell popcornet utover på et ark bakepapir slik at sjokoladen stivner litt.

TIPS:

Settes popcornet kaldt stivner sjokoladen helt og får en matt overflate. Popcornet passer også kjempefint som pynt på en kake eller en is.

Syltetøyglass dekorert som spøkelse
Glass pyntet som spøkelse, halloween
Oreo Milkshake i skummelt glass, til halloween
Foto: Matprat.no

OREO-MILKSHAKE

  • Vanskelighetsgrad: Enkel
  • Tid: Under 20 min

Milkshake med oreosmak er superdigg! Sever den gjerne i morsomme glass til Halloween eller i bursdag. Du kan også lage den som en freak shake, og server den toppet med pisket krem, knust oreo og sjokoladesaus.

INGREDIENSER

2 PORSJONER

  • 1 stk banan
  • 2 dl melk
  • 5 ss vaniljeis
  • 5 stk oreo-kjeks
  • Forslag til topping:
  • pisket kremfløte
  • sjokoladesaus
  • knuste oreo-kjeks

SLIK GJØR DU

  1. Ha banan, melk, vaniljeis og oreokjeks i en blender.
  2. Kjør sammen, til alt er godt blandet.
  3. Server i glass, gjerne toppet med pisket krem, knust oreo-kjeks og sjokoladesaus

tips

Samler det seg raskt opp glass hjemme hos deg? Enten det er barnematglass, syltetøy glass eller flasker – lag skumle mummier til Halloween og server drikke eller godis i glassene, eller sett et stearinlys i glassene og pynt opp til halloweenfesten.

Monstermarengs til halloween
Monster-marengs. Foto: Matprat.no
Marengsmonster til halloween
Marengsmonster til halloween
Monstermarengs til halloween
Foto: Matprat.no

MARENGSMONSTER

  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Tid: Over 60 min

Skumle marengsmonster til Halloween – perfekte som dekorasjon til halloweenfesten, som halloweengodis eller som kakepynt på en kake eller cupcakes.

INGREDIENSER

30 PORSJONER

  • 3 stk romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 0,5 ts konditorfarge
  • 1 pk kakepynt øyne

SLIK GJØR DU

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, tilsett grønn konditorfarge til ønsket farge.
  3. Ha marengsen i en sprøytepose med rund tipp (medium nr. 10). Sprøyt ut marengsmonstere på et bakepapirkledd stekebrett. Sett øyne på monstrene.
  4. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.

TIPS:

Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.


Får du ikke tak i kakepynt formet som øyne, kan du tegne det på med tusj eller penn som inneholder spiselig farge etter marengsmonstrene er stekt.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00