Lær deg tre av Amfelia og Oskars favorittkortspill

Amfelia og Oskar-kortstokk på et trebord, samt en barnehånd som holder på kortene
Med en kortstokk fra Amfelia og Oskar blir det ekstra morsomt å spille.

Kortspill er en morsom aktivitet for hele familien – enten du er hjemme eller på hytta. I denne artikkelen lærer vi deg å spille "Idiot", "Gris" og "Krig".

Det finnes et hav av ulike kortspill – noen enklere enn andre. Skal du spille med små barn, kan det være greit å spille noe som både er enkelt og gøy. Under finner du tips til tre enkle, men gøyale kortspill for hele familien.

Gris

Klassikeren «Gris» er et morsomt og enkelt kortspill for hele familien. Spillet krever kun tre spillere eller mer, og passer for barn i alderen seks og oppover. Poenget med spillet er å få fem kort av samme sort på hånden, for eksempel fem spar eller fem hjerter.

Slik spiller dere

Start med å dele ut fem kort til hver spiller. Når alle har fem kort på hånden, skal hver spiller velge ut et kort de ikke vil ha lenger. Har du fått tildelt en hånd med tre hjertere, en spar og en ruter, vil det her være naturlig å gi fra seg ruter eller spar. Kortet legges med forsiden ned mot bordet. Når alle spillerne har lagt ned et kort, sender alle hvert sitt kort til spilleren til venstre. Alle plukker deretter opp sitt nye kort som ligger foran dem. Dette gjør dere helt til en av deltakerne har fått fem like av en sort. Denne spilleren må rope «Gris», samt plaserer tommelen sin på bordkanten. Dette er et tegn på at de andre skal følge etter, og den som plaserer tommelen på bordet sist, får bokstaven «G». Dersom samme spiller taper igjen, får han eller hun bokstaven «R». Den første spilleren som får hver bokstav i ordet «G-R-I-S» taper.