Nå er det disse fargene som gjelder

Utsnitt av trestol i såpevasket eik som står foran et bord i samme treverk
Vi tar med oss et hint av rosa inn i det nye året. Vegg malt med Lady Pure Color 12083 Devine. Foto: Jotun.
Moderne stue malt i gult
Fargen Velvet fra Jotun er en lun, dempet og tydelig gulfarge som passer perfekt i stua. Kombiner den med dypere farger som Mellow eller Natural Clay fra Jotun. Vegg er malt i Lady Pure Color i fargen Jotun 10246 Velvet. Foto: Jotun.

Vi møter det nye året med håp og optimisme, noe som gjenspeiler seg i årets fargetrender. Se hvilke farger som vil prege 2021 og la deg inspirere.

Det er ingen tvil om at vi ønsker oss mer farge i hverdagen! Blant årets trendfarger finner vi både gult, rosa, grønt og blått – alt fra de sarte pastellene til de sterke fargene. Det er også mye som tyder på at de nøytrale fargene hvit, brun og beige blir med oss inn i det nye året.

Under har vi samlet de fargene ekspertene har mest tro på i 2021. Kanskje får du lyst til å ta malerkosten fatt?

Tips!

Når du velger farger til hjemmet ditt, kan det være lurt å tenke over hvilke farger du har et forhold til fra før. Hvilke farger har du mye av, hvilke farger trives du med? Det kan også være lurt å tenke over om den nye fargen passer til resten av fargene du allerede har.

Gul glede

Det er få farger som gjør oss mer glade enn gult. Faktisk er gult en farge som minner oss om sol og varme, og ifølge ekspertene skal den visstnok gjøre oss både gladere og mer positive. Gult skal i tillegg representere optimisme, noe de fleste av oss trenger etter et svært annerledes år. Legger du sammen alle disse faktorene, er det kanskje ikke så rart at gult har blitt valgt ut som årets trendfarge av de største aktørene innen farge og trender.

Siden gult skal gjøre oss både gladere og mer positive, passer den perfekt i rom hvor du skal være sosial og aktiv. Gå for en gul pastell eller vær vågal og velg en av de sterke gulfargene. Synes du det blir litt voldsomt å male hele rommet gult, kan fargen også få plass i hjemmet gjennom enkle interiørdetaljer. Hva med å male en kommode i en lys gultone, eller kanskje passer det deg bedre å investere i gule tekstiler eller malerier?

Trebord med gule interiørdetaljer, samt grønne planter
Selv små detaljer i gult kan gjøre mye med interiøret ditt.