Dette er herremoten i vinter

To menn i vinterklær kaster snøball
Mann i semsket jakke går i snøvær
I vinter kan du trygt oppdatere garderoben med plagg i imiterte skinnmaterialer om du ønsker å være trendy.
Mann med hvit høyhalset ullgenser i flettestrikk
En høyhalset ullgenser holder deg både varm og trendy i vinter.

Skinnjakke, strikk og rødt tilbehør – her er plaggene du bør ha i vintergarderoben i 2023.

Huttemegtu – så kaldt det er! Men hva gjør vel det, hvis du har godt med klær? sdf asdf

Med vinterværet vi er vant til her i Norge, kan ofte praktiske klær trumfe stil. Men det er fullt mulig å være trendy også om vinteren, ifølge Cecilie Mevatne.

Hun er motejournalist, stylist og tidligere moteredaktør og har tatt et dypdykk ned i vinterens motetrender for herre.

Her er fem trender du trygt kan oppdatere garderoben med:

1. Skinn fra topp til tå

Fra skinnjakke og skinnblazer til saueskinnsfôr og skinnbukse – i vinter er det skinn som gjelder for menn!

– De fleste vil kanskje ikke gå for en full skinnlook, men det holder lenge med en jakke eller bare noen detaljer i skinn, sier Mevatne.

Hun forteller at svarte skinnklær er den største trenden, både på jakker og bukser, men også jakker med saueskinnsfôr og semskede varianter i bruntoner er populære.

– En semsket saueskinnsjakke er god og varm, og passer godt på kalde dager. Den kan også styles med alt fra fløyelsbukser til jeans, chinos og skinn, og er dermed svært anvendelig, sier Mevatne.

Går du derimot for en sort skinnblazer eller skinnfrakk passer det fint med en høyhalset strikkegenser under og sorte bukser, tipser stylisten.

2. Hold varmen med strikk

Når vinterkulda setter inn og snøstormen herjer er det lite som slår en god ullgenser. Og i år vil du se mange varianter av strikk for herre – i alle slags farger, mønstre og fasonger.

– Det er ekstra populært med høyhalset strikk for tiden, enten oversized med stor krage eller mer tettsittende varianter. De kommer i både tynn lammeull, kasjmir og merinoull, sier Mevatne.

Hun tror også at en høyhalset, litt røffere ullgenser er et godt valg om du vil være ekstra trendy i år.

– Det er gjerne en litt tykkere ullgenser med høy hals, gjerne kremhvit med flettestruktur. Den passer fint sammen med jeans og under en saueskinnsjakke for en kul look, tipser hun.

TIPS!

En høyhalset genser passer til de fleste bukser og stiler. Går du for en tynn variant, i for eksempel merinoull eller kasjmir, er den fin under både blazer og jakke, eller som et ekstra varmende lag under dressen.

Smilende mann i bil som holder på en kaffekopp
Safarijakken er vinterens trendjakke for herre, og et perfekt valg om du trenger en praktisk hverdagsjakke.
Eldre mann i grønn vinterjakke leker i snøen
Mann med rød lue
Gå for tilbehør i dype rødtoner for å friske opp vintergarderoben.
Burgunderrød strikk

3. Safarijakke

Trenger du ny ytterjakke er safarijakken et godt og trendy valg i år, ifølge stylisten.

– Det er en slags kort frakk med knyting i livet, og så har den masse praktiske lommer, sier Mevatne.

Den kommer gjerne i basefarger som beige, blå eller svart, og du kan finne den i forskjellige materialer. Ønsker du en praktisk jakke kan du velge en allværsvariant.

– Det er et godt valg hvis man vil ha en stilig og praktisk hverdagsjakke. Bruk den gjerne over en strikkegenser, sammen med jeans eller chinos, tipser Mevatne.

4. Luxe loungewear

Selv om tiden med karantene og påtvunget hjemmekontor forhåpentligvis er forbi, er det ett plagg som fortsatt karrer seg til en plass i trendy herregarderober, nemlig joggebuksen.

Ja, du leste riktig – men det er ikke den slaskete, litt utvaska varianten. Vi snakker så kalt «luxe loungewear».

– Dette er en litt penere og mer sofistikert variant av joggebuksen, som man kan bruke til både dressjakken eller for eksempel en ullblazer og skjerf, sier Mevatne.

De har ofte vide, rette ben og knyting i livet, kommer i behagelige stoffer og har et penere snitt enn den typiske joggebuksen.

– Den fungerer fint til både sneakers og litt finere snøresko, og kan være en del av et kult og sporty fritids- og hverdagsantrekk. Se gjerne etter en i en fin basefarge, som koksgrå eller blåtoner, tipser stylisten.

Med andre ord; en perfekt måte å være både stilig og komfortabel på en gang.

TIPS!

Joggebuksen er også ypperlig å bruke på de kaldeste dagene, ettersom det er mer behagelig å ha stillongs under den enn for eksempel harde jeans.

5. Rødt tilbehør

– Rødtoner er vinterens heteste farge for gutta, sier Mevatne.

Med et rødt skjerf, røde sneakers eller en rød lue kan du enkelt friske opp vinterlooken, og samtidig holde varmen. Gå gjerne for dypere rødtoner som burgunder.

– Siden vintergarderoben ofte preges av mørke og nøytrale farger, er det veldig fint med et friskt innslag i form av fargerikt tilbehør. Mørk rød og burgunder går blant annet veldig fint sammen med farger som flaskegrønn, brunt, sort og koksgrå, avslutter stylisten.