TREND-retningen «hipp boheme»

Dame i blomster kjole
Dame i strikket vest og hvit skjorte
Dame i blomster kjole
Retro mønstre og statement tilbehør gir boheme-stilen riktig look.
kvinne som snurrer med lilla blomsterkjole foran rosa bakgrunn
kvinne og mann som poserer ved trapp
Avslappende og romslige kjoler med romantiske rysjer er flott sammen med kule boots. // Boheme-retningen har en avslappet og uanstrengt stil.

«Hipp boheme» er en urban og kunstnerisk TREND-retning med fokus på gjenbruk og vintage.

Vi har tatt for oss fire TREND-retninger innen høstens klesmote, basert på analyser gjort av danske Pej-gruppen – Skandinavias ledende trendinstitutt. Her kan du lese mer om de tre andre retningene: Pur eleganse, Nordisk ro og Romslig univers.

Hipp boheme

Klesmotestilen «bohem» kobles gjerne til hippiemoten med naturlige materialer, retro mønstre, nøytrale og varme farger mikset med elementer fra 70-tallet og «statement»-tilbehør.

TREND-retningen har vært i motebildet flere ganger, og mange forbinder kanskje hipp bohemstilen med kjendiser som Sienna Miller, Nicole Richie og Olsen-tvillingene. Tidlig på 2000-tallet bidro de til at vi la vår elsk på lange skjørt, mønstrete bluser, romantiske rysjer, lange avslappende kjoler, store armbånd, smykker, belter og hatter samt cowboy-boots.

Nå er den avslappende og uanstrengte klesmotestilen tilbake i ny bekledning, i en mer urban og kunstnerisk retning og med mangfoldig kreativitet. Stilen er mer miljøbevisst og kjønnsnøytral enn for tjue år siden, og består gjerne av finurlige gjenstander med emosjonell verdi fremfor funksjon.