Utstyret som gjør festivallivet enklere

Stor vennegjeng sitter i en grønn park og vinker smilende til kamera
Utsnitt av jente iført dongerishorts, grå hettegenser og tskjorte og rumpetaske i skinn på festival

Kjenner du til disse festivaltriksene, blir det enda lettere å nyte sommerens høydepunkt.

Livet på festival er gøy, men kan også være utfordrende. Du er gjerne ute hele dagen og kvelden, og vil jo helst holde deg energisk, varm, fresh og mobil for å kunne nyte konserter og mingling til fulle.

For at festivalopplevelsen skal bli så smidig som mulig, har vi samlet noen geniale tips som du bør notere deg bak øret før du inntar gressletta i sommer.

Rumpetaske – oppbevaring og belte i ett

Rumpetaske er det mest praktiske du kan ha tingene dine i på festival. Da har du hele tiden armene fri til å danse, digge, spise og drikke – og du trenger ikke å irritere deg over at veska eller tote-bagen sklir ned fra skulderen når du står i folkemengden foran scenen. Den er dessuten liten nok til at du alltid har tingene dine lett tilgjengelig, og dermed ikke risikerer å bli stående og lete manisk etter bankkortet idet du skal betale for pizzabiten din.

Og som om ikke det var nok, så kan rumpetasken også fungere som et belte. Har du for eksempel en løs kjole, kan du stramme den rundt livet, og går du i en bukse eller jeansshorts, kan du feste båndet i linningen. Intet annet enn genialt!

Pent og pleiende på toppen

Selv om du ikke er en utpreget hodeplagg-person til vanlig, bør du definitivt vurdere å være det på festival. En caps eller hatt beskytter ikke bare hodebunne, håret og fjeset mot sola – men kan også gi antrekket den velkjente prikken over i’en.

Finn en variant som kler deg og din stil, enten det er den trendy bøttehatten, en klassisk caps, et tørkle, eller en stor fasjonabel stråhatt. Og skulle du ikke finne et hodeplagg du føler deg bekvem i, så sørg i alle fall for å bruke solbeskyttelse i håret. Du får kjøpt solspray som både beskytter lokkene dine og som sørger for at du ikke blir helt tomat i skillen.

Beskyttelse mot regn og lyd

Av praktiske ting du bør ta med deg på festival, er kanskje ørepropper og regnjakke det viktigste. For skulle det begynne å bøtte ned idet du står midt i folkehavet foran scenen, tar det ikke mange minuttene før klærne dine er gjennomvåte og dagen mer eller mindre er ødelagt.

Og verre: Skulle du havne for nære høyttalerne og skade hørselen din, kan det få følger som henger igjen lenge etter at festivalen er over.

Så vær lur og ta med deg en kompakt regnponcho eller regnjakke og noen gode ørepropper, så du kan komme deg gjennom festivalen med både kroppsvarmen og hørselen i behold.

Dame og mann tar bilde av seg selv i ført rosa og oransje regnjakker på festival