Slik sminker du barna til halloween

Gutt blir sminket til halloween av dame
Se hvordan du sminker barna som en "creepy doll".

Halloweensminke trenger ikke å være vanskelig. I tre videoer viser vi deg hvordan du kan få til creepy doll, heks og hodeskalle – alle på under 20 minutter.

Slik styler du en creepy doll:

Håret

Krøll håret og sett opp i musefletter. Bruk gjerne sløyfer i håret for et mer dukkeaktig preg.

Huden

Deretter kan du begynne på sminken. Hvit/beige ansiktssminke sånn at huden blir blek. Ta på flere lag dersom du føler fargen blir blass. Deretter kan du ta på transparent pudder, slik at sminken ikke sklir ut. Legg rouge i sirkelbevegelser i eplene på kinnene. Ta gjerne på ekstra farge her.

Tips: Bruk en brun eyeliner til å tegne på små fregner i kinnene

Øynene

Legg hvit ansiktsmaling i en halvmåne undere øynene. Dette for at øynene skal se større ut. Bruk deretter transparent pudder oppå den hvite ansiktsmalingen. Bruk en dipliner med en tynn kost (eller en annen eyeliner) og tegn en strek som følger den hvite øyenskyggen.

Deretter tegner du vipper. Marker øvre vippekant med samme dipliner. Dra den litt ut til siden. Nå er det tid for å lage de øvre vippene. Dette gjør du ved å dra diplineren opp mot øyebrynet. Her kan det være lurt å be barnet åpne øynene, slik at du ser hvor langt opp du skal tegne vippene. Bruk deretter en svart øyenskygge over hele lokket.

Øyenbrynene skal være formet som en rund bue. Her kan du bruke en brun eyeliner eller en brun øyenskygge. Her gjør det ingenting at øyebrynene er tette ved øynene. Tegn dem gjerne litt mørke.

Leppene

Så over til leppene. Pass på at leppene er dekt av hvit ansiktsmaling før du starter. Du skal nemlig ikke markere leppene hele veien ut. De skal kun være på midten av leppene, så det ser ut som en slags trutmunn.

Se hvordan du sminker barna som en "creepy doll".