En dag for å vise takknemlighet

Dekket bord med mat og folk som smiler og skåler
Vis hjertevarme med å invitere kjente og kjære til en god middag på takknemlighetens dag.

Thanksgiving, eller høsttakkefest på norsk, er en dag som stadig flere nordmenn markerer. Men navnet kunne likegodt vært takknemlighetens dag.

På takknemlighetens dag skal man vise hjertevarme, ta et tilbakeblikk, ha gode samtaler og ikke minst spise god mat sammen. Kine Loftvik (45) er en av mange som har gjort det til en tradisjon å markere denne dagen. Da åpner hun hjemmet sitt og samler gode venner rundt bordet.

Tradisjonelt er det kalkun som står på bordet, det har det også vært hos Kine, men etter hvert har hun gjort en vri.

–De siste årene har jeg heller servert deilig tapas til mine gjester. Da er det noe for alle, og fatene med småretter går på kryss og tvers av bordet og får praten til å gå. Det viktigste er jo ikke hva vi spiser, så lenge det er noe godt, men at den lune og hyggelige atmosfæren rundt måltidet leder oss inn i de gode samtalene, sier hun.

Noen av rettene lager hun selv, mens andre kjøper hun ferdig. Men desserten lager hun fra bunnen, og i år går hun for en gresskarpai. Oppskriften finner du lenger ned i artikkelen.