Meny
 

Om senteret

Velkommen til Lompensenteret på Svalbard!

  

Lompensenteret ligger sentralt plassert midt i sentrum av Longyearbyen, og har beholdt navnet fra den gang bygget var garderobeanlegg, kafé og vaskeri for gruvebusen. Arbeidsantrekket til gruvebusen kalles for lomp, og her fikk de kullsvarte gruvebusene rengjort seg og skiftet til rent tøy.

 

Lompensenteret sto ferdig i 1985, og har fra 1997 vært byens kjøpesenter. Bygget har vært oppgradert flere ganger og gjennomgår i 2018/2019 en totalrenovering.

 

Senteret har pr. i dag 3 spisesteder; kiosk, Fruene kaffe- og lunsjbar m/sjokoladeri og nyetableringen Stationen restaurant. I tillegg finnes flere tilbud om velvære; Saxifraga frisørsalong, Thai-massasje og Polar Spa kosmetikk og personlig pleie.

Ellers finnes 2 velutstyrte sportsforretninger, Sport 1 og Arctica, en liten koselig souvenirforretning, Arctic Souvenirs, Motebutikken Frost Spitsbergen, Gullgruva med sitt brede utvalg innen smykker, klær, ur og gaveartikler, Skinnboden med de flotteste skinnprodukter,

Apotek 1 med en bugnende butikk i tillegg til vanlig reseptbelagte medisiner, og sist men ikke minst huser vi øyas kanskje mest omtalte og besøkte pub, nemlig Karlsberger Pub, også populært kalt KB.

 

På Svalbard er alle varer eks. mva. så her kan man virkelig gjøre en lukrativ handel.

 

Hjertelig velkommen til et trivelig besøk i vårt handelshus i hjertet av Longyearbyen!

 

 • Senterleder

  Svein Erik Iversen
  41 76 66 80
  svein.iversen@olavthon.no
 • Eiendomssjef

  Oddrun Hamnes Aakvik
  99 64 22 06
  oddrun.aakvik@olavthon.no