Meny
 
stekepanne

foto og produkter: Kitch'n

Vedlikehold av din stekepanne

Stekepannen er det mange som skifter ut ofte, men med godt vedlikehold kan stekepannen få en mye lengre levetid!

Det finnes et bredt utvalg av stekepanner i stål, støpejern og teflon (nonstickpanner). Det er pannene med nonstick-belegg som er soleklart mest populære. Men – for at pannene skal holde seg gode lenge, så er riktig bruk og godt vedlikehold viktig.

 

Den vanligste feilen som forkorter levetiden, er bruken av varmen. De fleste av oss har en tendens til å være for utålmodige og skru på plata på full guffe for å få temperaturen opp kjapt. Ting skal gå effektivt, men det er nettopp dette som ødelegger stekepannen din – spesielt på induksjonsplater som blir veldig varme veldig fort. Ved kjapp oppvarming, vil din stekepanne få «termosjokk». Det samme kan skje om du skyller en svært varm panne i kaldt vann.

 

Denne behandlingen gjentatte ganger, vil gjøre stekepannen stygg i belegget, og i verste fall vil materialet «slå seg» og pannen vil bule i midten.

 

Ønsker du å bruke stekepannen din riktig, er det viktig at den varmes opp gradvis, med litt smør eller olje på lav varme, før du justerer temperaturen opp etter hvert.

 

Ønsker du å beholde teflonpannen din lengst mulig, anbefaler vi heller ikke maskinvask på denne. Med håndvask (såpe og vann), holder du pannen din fin mye lenger enn om du setter den i oppvaskmaskinen hver gang. Fordelen med teflonpannen er jo også at den er enkel å rengjøre, nettopp på grunn av nonstickbelegget.

 

 

Tenk på dette for å bevare din panne lengst mulig:

 

1. Vær varsom med temperatursjokk

  • Unngå kaldt til varmt og varmt til kaldt.
  • Husk gradvis oppvarming, hver gang + gradvis nedkjøling.
  • PTFE-belegg tar skade ved grader over 250.

 

2. Vask panner og gryter med såpe

  • Panner og gryter med belegg vaskes grundig med kost/svamp og oppvasksåpe.
  • Stålpanner kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 

Tips!

Er din stålgryte/panne skitten med fastbrente flekker? Smør den inn i godt med Zalo, legg den inn i en plastpose og lukk igjen, og la den stå til neste dag. Vask og skyll av dagen etter og gryta/pannen blir god som ny.

 

Du finner den perfekte stekepannen til ditt bruk hos Kitch'n - se utvalget her.

Sist endret - 01 november 2018