Meny
 
Valentinskort

Slik skriver du valentinskort til kjæresten

Har du tenkt å skrive et valentinskort til kjæresten, men vet ikke helt hvordan du starter? Her får du tipsene.

Et valentinskort skal tradisjonelt sett inneholde en god gammeldags kjærlighetserklæring. I dag består den skriftlige private kommunikasjon stort sett av tekstmeldinger, Snapchats og andre former for umiddelbar kommunikasjon. Kjærlighet kommuniseres ofte i form av en hjerte-emoji.

 

Sannheten er kanskje likevel at du kommer lenger med et personlig, klassisk kjærlighetsbrev. Enhver Sex and the City-fan husker vel scenen hvor Carrie refererer til boken «Love Letters of Great Men», men visste du at boken hun henviser til ikke eksisterte på daværende tidspunkt?

 

Tittelen og innholdet var kun diktet opp for å brukes som en rekvisitt i serien. I etterkant har boken blitt realisert og den er nå utgitt takket være av den enorme etterspørselen som kom etter at Big vant Carrie tilbake takket være disse kjærlighetsbrevene. 

Forberedelse er viktig

På grunn av digitaliseringen av kjærlighetsbudskap er det i dag mange som faktisk ikke vet hvordan man skriver et godt, gammelsdags kjærlighetsbrev. Du er derfor ikke alene om du føler deg truffet. Håndskrevne kort er en sjelden kost som nærmest er forbeholdt jul og bursdag. Det betyr at det nå er rom for å imponere.

 

Det første du bør gjøre er å finne frem de nødvendige skrivesakene: Penn, kort, kladdeark og noe du eventuelt kan pynte kortet med. Sett deg ned i godstolen og tenk på din utvalgte. Gå gjerne gjennom bilder av kjæresten og hyggelige opplevelser dere har delt. Dette kan vekke minner som du også kan ta med i valentinskortet.

Skriv fra hjertet

Kjærlighetsbrevet er svært personlig og kun ment for hverandres øyne. Slipp deg løs og skriv ned dine innerste tanker. Et kjærlighetsbrev kan gjerne være ufiltrert og rått med ord rett fra hjertet.

 

 

Les også: Filmtips til Valentinsdagen. 

 

Tilpass språket

Alle forhold er unike og for at kjærlighetsbrevet skal oppleves som personlig må du tilpasse det til din elskede. Hvis du vil sanke kjærestepoeng bør du unngå å «klippe og lime» direkte fra maler du finner på internett.

 

Reflekter litt rundt personlighetstrekkene til kjæresten din og vekt ordene dine deretter. Faller dere under kategorien like barn leker best skriver du et brev i en stil du selv ville ønsket å få. Dersom dere derimot klassifiseres som «motsetninger som tiltrekkes» bør du formulere deg annerledes enn hva du selv ville foretrukket.  

 

Har du en kjæreste som er flink til å gi komplimenter og som ofte forteller deg hva han/hun føler, er det også sannsynlig at din kjære har et visst ønske eller behov for å få dette gjengjeldt. Da bør du skrive et valentinskort preget av komplimenter og gjerne med litt tanker rundt forholdet deres. Dersom dette er sjelden kost for din kjærestes øyne og øre er det gull verdt.

 

For det lille ekstra: Avslutt kortet med å be kjæresten på date. Legg kjærlighetsbrevet i postkassen og vent spent på svar.   

 

Har du en kjæreste som er snarere ordknapp og mer tilbakeholden, er det også sannsynlig at de ikke føler det samme behovet for bekreftelse som førstnevnte. Da kan du skrive et kjærlighetsbrev som er kort, konsist og konkret. Les også «Hjemmelaget valentinskort på 1-2-3» for å se hvordan du kan lage et litt annerledes valentinskort. 

 

Vi har det du trenger til en vellykket valentinsfeiring. Les flere inspirasjonsartikler her

Sist endret - 04 februar 2019