Meny
 

Sjokoladehjerter til Valentine

Valentinsdagen er også kjent som ‘alle hjerters dag’. I den anledning kan du imponere din kjære ved å servere hjemmelaget sjokoladehjerter i forskjellige varianter. 

Sjokoladehjerter

Dette er dagen for å nyte hverandre selskap og kose seg litt ekstra. Hjemmelaget behøver ikke å være vanskelig, men det lille ekstra gjør stor forskjell. Vi foreslår tre enkle varianter:

 

SJOKOLADEHJERTER 


Du trenger:

  • Isbitbrett med hjerteformer
  • Sjokolade av ønsket variant
  • Gryte
  • Bolle som tåler varme

 

Velg ut din kjæres favorittsjokolade. Det kan for eksempel være mørk sjokolade, hvit sjokolade eller melkesjokolade, men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting. Smelt sjokoladen i et vannbad.

 

Slik smelter du sjokolade i et vannbad

Fyll en kjele med litt vann. Sett oppi en bolle som tåler høy temperatur slik at bollen «flyter» i vannet. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.

 

Fyll hjerteformene i isbitbrettet med den flytende sjokoladen. Hvis ønskelig kan du for eksempel drysse litt havsalt over. Sett brettet kaldt i noen timer slik at sjokolade stivner igjen.

Server på et delikat fat med litt pynt rundt.

 

HJERTEFORMET BROWNIE

 

Lag brownies i hjerteform for anledningen. Har du noen hjerteformer liggene fra pepperkakebakingen i jul? Fyll browniesrøren i disse. Dryss litt melis over før servering.

 

SJOKOLADE DYPPET I JORDBÆR

 

Server jordbær dyppet i sjokolade. Denne varianten kan serves for seg, eller i tillegg til en annen dessert. Serverer man for eksempel jordbærene ved siden av mektige sjokoladebrownies, anbefaler vi at du dypper jordbærene i hvit sjokolade.

 

  1. Smelt hvit sjokolade i et vannbad. Fyll sjokoladen i en form som egner seg til dypping.
  2. Skyll og tørk jordbærene.
  3. Dypp jordbærene i sjokoladen og legg dem til side på et fat med bakepapir
  4. Sett dem kjølig
  5. Hvis ønskelig: Bruk en glasurpose og fyll den med smeltet, mørk sjokolade. Klipp et lite hull i tuppen av posen og dekorer jordbærene. Sett de deretter kjølig igjen.

 

Voila! Så er de klar til servering.

 

 

Sist endret - 04 februar 2019