Meny
 

Slik arrangerer du en skikkelig sjørøverbursdag

Er Kaptein Sabeltann favoritten? Hvorfor ikke arrangere en skikkelig sjørøverbursdag for de minste. Vi gir deg tipsene du trenger. 

bord som er dekket til sjørøverbursdag

Produkter fra Nille

Kaptein Sabeltann er favoritt hos både jenter og gutter, så at mange ønsker seg sjørøvertema på bursdagen sin, kommer ikke som en stor overraskelse. Heldigvis er det både morsomt og enkelt å arrangere sjørøverfest.

Invitasjoner i ekte sjørøverstil

Jo da, du kan selvfølgelig kjøpe ferdige invitasjoner (det finnes flere kule ferdiginvitasjoner i butikkene), men det er ekstra stas å lage egne invitasjoner. Og hvor kult er det ikke å få invitasjonen i en flaskepost?!

Slik gjør du:

Skriv invitasjonen på et ark (brenn det gjerne litt i kantene for å få den ekstra sjørøverfølelsen), rull invitasjonen (husk å knyte et bånd rundt) og putt det i en flaske. Ikke glem navnelapp!

 

En enklere versjon er å rulle invitasjonen og knyte et bånd rundt. Du kan også printe ut dødningshoder og skrive bakpå.

 

Tips! Man trenger ikke å kjøpe dyre kostymer for å se ut som en ekte pirat. Hva med å dele ut en liten øyelapp til hvert barn (dissa kan du lage selv med svart papir og strikk) eller tegne en bart/skjegg på barna når de ankommer bursdagen? Har du mulighet kan du også lage røde pannebånd av et gammelt tøystykke.

Sjørøverpynt

Når du skal pynte til sjørøverfest, er det som regel tre farger som går igjen: svart, rødt og gull. Om du velger å bruke en eller alle fargene er opp til deg – det viktigste er at bursdagsbarnet er fornøyd.

 

For at festbordet skal se ut som et ordentlig sjørøverbord, kan du legge på en svart duk og pynte med det du har tilgjengelig. Vi foreslår sjokolademynter, svarte godterikrokodiller og lakrissnurrer. Du kan også printe ut små dødningshoder og legge på bordet, eller sette frem en kiste fylt med sjokolademynter og godterismykker.

 

Siden sjørøvertemaet er såpass populært, er det flere butikker som selger både servietter, engangskopper og engangstallerkener med sjørøvermotiv.  Du får også tak i sjørøverballonger, sjørøverflagg og lapp til å ha foran øyet dersom du ønsker det.

 

Foto: Nille

Mat og drikke for små pirater

Det er lite mat som skriker sjørøver sånn helt umiddelbart, men med noen enkle triks (og litt fantasi) kan både pølser og pizza bli til ekte sjørøvermat. Hva med å servere middagspølser formet som blekkspruter, for eksempel?

Slik gjør du:

Del en grillpølse i to. Lag bein ved å skjære fire lange snitt på langs av pølsesnabbene, men la et lite stykke være helt. Stek pølsene i en varm panne til pølsearmene krøller seg. Server med potetstappe og ketchup.

 

Du kan også la barna lage hver sin sjørøverpizza (eventuelt pynte en pizza med små sjørøverflagg) eller stikke kald spagetti gjennom oppkuttede pølsebiter og deretter koke det.

 

Ingen sjørøverbursdag uten en skikkelig sjørøverkake. Vi viser deg hvordan du gjør en enkel sjokoladekake om til et sjørøverskip.

 

Aktiviteter

 

 

Foto: Nille

Hiv o'hoi

Sist endret - 05 juni 2019