Meny
 
kollasj med liva og produkter

Livas beste pakketips til ferien

Synes du det er vanskelig å pakke til ferien? Det gjør vi også, så vi spurte Liva Børkja Ingebrigtsen om hva som er hennes must i kofferten. Her ser du hennes beste tips – vi elsker dem!

Som småbarnsmor er Liva opptatt av at det meste skal være praktisk og enkelt, også når hun pakker feriekofferten. Hun fokuserer mest på det som skal pakkes til seg og barna, mens mannen Henrik pakker for seg selv.

 

– Men jeg hiver kanskje oppi noen skjorter jeg mener han bør ha med i ferien i kofferten hans også, smiler Liva.

 

 

Kjekt å ha

Vår feriehandlerunde med Liva startet på apoteket. Der plukket hun med seg badebleier, termometer, Cosmica solkrem til barn, Cliniderm solkrem til voksne, aloe vera og artikler til en liten førstehjelpsveske. Du finner alt du trenger av apotekvarer hos Vitusapotek og Apotek 1 på AMFI Vågen.

 

 

Solkrem til store og små

Cosmica har solkrem spesielt utviklet for barn, som trekker raskt inn i huden uten å kjennes klissete. Den kan påføres våt hud, er uten alkohol og fargestoffer og ekstra vann- og sandresistent. Uparfymert og tilpasset følsom hud. Bruk aldri lavere enn solfaktor 50 til barna, og husk å påføre solkrem ofte. Etter bading skal ny solkrem alltid has på.

 

Solkrem med solfaktor 25 fra Cliniderm

 

Solkrem til barn fra Cosmica

 

Aloe vera gel fra Apotek 1

 

Til badeferien

Strandhåndklær trengs for den som skal på badeferie, og Princess er blant butikkene som har mange flotte varianter. 

 

Behagelige og gode sommerklær til barna er også selvsagt i familiens kofferter, inkludert UV-drakter og solhatter for solbeskyttelse for jentene på stranden. Ellers er ziplock-poser er et absolutt must til enhver ferie, mener Liva, og hun fant noen hos Normal.

 

Med en UV-drakt i tillegg til solkrem, er barna godt beskyttet mot solen på stranden. Draktene under er fra KappAhl og Cubus. Materialet i disse draktene har solfaktor 50 og beskytter mot minst 97 % av UVA- og UVB-stråling. Med en UV-drakt i tillegg til solkrem, er barna godt beskyttet mot solen på stranden. 

 

KAPPAHL

Behagelig UV-drakt med korte ermer og ståkrage, samt glidelås bak i nakken, med korte ben. 299,-

 

CUBUS

Overall i hurtigtørkende materiale, med korte ermer og ben, samt glidelås i ryggen. 199,-

 

princess

Strandhåndkle med fine sommerfugler i forskjellige farger og størrelser. 229,90

 

Sørg for nok strøm

 

Liva tenker alltid praktisk, så det neste hun hadde på listen var en powerbank. En powerbank/nødlader eller to er et absolutt must til ferien. For hvem vil vel gå tom for strøm på mobilen, når den fungerer som både kamera, reisedokumentmappe og informasjonssentral?

 

For deg som flyr, er det lurt å pakke en i håndbagasjen, og en i kofferten du sjekker inn. Da kan du være trygg på å unngå strømkriser. Husk å lade laderne også, da!

 

Powerbank fra Kjell & Company. 149,90

 

 

Klær og sko

Livas feriegarderobe har også «praktisk» som stikkord. – Jeg tar med meg plagg som kan kombineres på flere måter og brukes til flere anledninger, som en sommerkjole jeg kan bruke med sneakers på dagtid og med fine sandaler til kveldens middag, sier Liva.

 

 

Denne lyseblå kjolen fra Bik Bok (399,-) er en av Livas favoritter. Den kan du style med sneakers for en gåtur i byen, med fine sandaler til kvelds, eller knepp den opp og bruk den åpen til en shorts og enkel t-skjorte. En kjole – mange antrekk! Vi er solgt!

 

Sandaler fra Din Sko kr 399,-

 

På stranden er badedrakten Livas favoritt, og den er også fleksibel – bruk den gjerne i stedet for en topp til dongerishortsen eller et skjørt. En fin strandkimono kan brukes over badetøyet på stranda, eller som kjole. Du kan også lage en mer avslappet look med den over t-skjorte og shorts.

 

H&M

Badedrakt 199,-

 

urban

Praktisk crossbody bag til dag- og kveldstid 249,-

 

 

Solhatt er et must, og Liva falt pladask for denne hos H&M.

 

Ellers nevner Liva topper, dongerishorts, omslagsskjørt, strandhatt, sandaler, sneakers og crossbody bag blant sine must haves i kofferten. Alle kan styles på mange ulike måter, og Liva passer alltid på å velge farger som kan kombineres og modeller som egner seg til mange anledninger, som f.eks. en veske som er like fin til dag og kveld. Da trenger hun ikke pakke mer enn nødvendig. Smart, ikke sant? 

 

Dette og mye mer finner dere hos Studio Mote, Urban, Bik Bok, Carlings, H&M, KappAhl, Cubus, Eurosko og Din Sko.

 

 

I toalettvesken

Når det gjelder make-up og egenpleie, så skal det være enkelt, mener Liva. Som småbarnsmor har hun ikke mye tid til seg selv, og velger derfor produkter som gjør både hverdag og ferie enklere.

 

Dette er noe du av det Liva putter i toalettvesken i sommer:

 

Biotherm Aquasource Fresh Cream med solfaktor 15 fra Fredrik & Louisa 385,-

Biotherm Oil Therapy fra Fredrik & Louisa 239,-

Cliniderm sollotion, faktor 25, fra Vitusapotek 259,90

Clinique Moisture Surge Sheertint BB cream fra Fredrik & Louisa 275,-

Batiste tørrshampoo fra Normal 47,-

 

Sist endret - 03 juni 2019