Meny
 
extra-texmex-oppskrifter

Oppgrader fredagstacoen!

Glad i tex-mex? Prøv noe annet enn den vanlige fredagstacoen denne helgen! Her er fire spennende tex-mex-oppskrifter fra Extra.

Enchiladas

Du trenger:

2 ss vegetabilsk olje
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, knust
5-600 g kjøttdeig
1-3 grønne chili, hakket
1 boks kidneybønner
8 tortillas
Revet ost
1 potte koriander
Evt. 2-3 vårløk, hakket
Rømme til servering

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 ˚C. Mens ovnen blir varm kan du lage salsa, hvis den skal være hjemmelaget.

2. Ellers, gjør klar enchiladas: Varm olje i en kjele til middels varme. Ha i kjøttdeig og hakk den godt.

3. Når kjøttdeigen er halvstekt, ha i løk, hvitløk og chili og la det surre i 5-6 minutter mens du rører.

3. Ha et par spiseskjeer salsa på hver tortilla og smør utover. Fordel den stekte kjøttdeigen i en rad på hver tortilla og drypp over litt saus. Dryss så over litt av osten.

4. Rull sammen tortillaene og legg dem i en smurt form. Fordel resten av salsaen over, og resten av osten til slutt.

5. Stek i ovnen i 20 minutter, gjerne med litt ekstra grill de siste minuttene for å få en deilig og gyllen osteskorpe.

6. Server med et dryss av hakket koriander og vårløk. Server rømme ved siden av.

Quesadillas med soppfyll

Du trenger:

5 ss olivenolje
15-20 sjampinjonger, delt i biter/skiver
1 pakke fersk spinat (evt. babyspinat), snittet 
1 potte koriander, hakket
1-2 grønne chilier, hakket
8 tortillas
Revet ost

 

Slik gjør du:

1. Varm opp 1 ss olje i ei stekepanne på middels varme og stek soppen godt. Smak til med salt og pepper.

2. Ha i spinaten og la den surre sammen med soppen til den faller sammen.

3. Ha blandingen over i en bolle og ha i hakket koriander.

4. Tørk av stekepanna med et kjøkkenpapir og varm opp med 1 ss olje. Legg i en tortilla og dryss på revet ost.

5. Legg sopp- og spinatblandingen på halve siden av tortillaen, og la osten smelte litt før du bretter ostesiden over fyllet. Stek gyllen på begge sider.

 

Nachos med 7-lagsdipp

Du trenger:
Tortillas

Lag 1: 1 boks knuste kidneybønner
Lag 2: 1,5 dl guacamole blandet med rømme
Lag 3: 1 dl tomatsalsa, gjerne hjemmelaget
Lag 4: 1 dl revet ost
Lag 5: Grønn, finstrimlet salat
Lag 6: 3 ss syltet rødløk
Lag 7: 1 neve koriander

 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 180 ˚C.
2. Pensle tortillalefser med olje. Del/klipp dem i to, så i fire, så i åtte.
3. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir i ett lag. Stek i 10-15 minutter, til de er sprø.
4. Dryss eventuelt litt salt over.

5. Legg nachos og fyll/dipp lag på lag på et fat.

Hjemmelaget salsa

Du trenger:

1 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, knust/finhakket
1 sjalottløk, finhakket
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
2 ts chilipulver
¼ ts kummin
1 klype pepper
1 klype salt
1 boks hakkede tomater
Ca. 3 dl vann

 

Slik gjør du:

1. Varm opp olje i ei gryte på middels varme og ha i alle ingrediensene.

2. Bland sammen og tilsett vann. Kok opp, skru ned varmen og la det putre i 15-20 minutter.

3. Kjør eventuelt med stavmikser til en glatt saus.

 

Oppskrifter og foto: Extra

Sist endret - 01 mars 2019