Meny
 
suppe-kitchn-oppskrift

Herlig vintersuppe full av smak

Det er suppesesong! En gode suppe varmer i vinterkulda, og er et sunt middagsvalg som smaker.

Denne fristende varianten med kylling, mais og fløte er toppet med chorizo for ekstra smak. Server den gjerne med godt brød til.

Mais- og kyllingsuppe med sterk pølse

Ingredienser:

2 løk
2 gulrot
2 fedd hvitløk
2 små bokser mais (spar litt til garnityr)
3 dl kyllingkraft (el. kyllingbuljong)
3 dl fløte
1 ss soyasaus

2 chorizopølser (ev. annen sterk pølse)
250 g spinat

2 skiver brød/loff

 

Slik gjør du det:

1. Skrell og grovkutt løk, gulrot og hvitløk. Fres i en gryte sammen med maiskorn og litt matolje. Hell på kyllingkraft, fløte og soyasaus. Kok til grønnsakene er møre, og kjør så med stavmikser til fin puré. Smak til med salt og pepper.

 

2. Del pølsen i skiver og brødet i terninger. Ha pølseskivene i stekepannen og stek til de er godt brunet. Ha dem over i en arbeidsbolle.

 

3. Tilsett brødterninger i pannen og stek til brødet begynner å få fin skorpe. Vend inn spinatblader, maiskorn (det du har spart) og stekt chorizo. Varm alt og smak til med litt salt og pepper.

 

Server suppen med garnityret i midten. 

 

Oppskrift/foto: Flying Culinary Circus/Kitch'n

Sist endret - 31 januar 2019