Meny
 

La deg inspirere av årets sommermote for herrer

Trenger du tips til årets sommergarderobe? Vi har tatt en titt på sommerens trender for herrer.

gutt på tak i jeansantrekk

Hver sesong fylles butikkhyllene opp med nye trender, og denne sommeren er intet unntak. Selv om mange av trendene er gjengangere på catwalken, er det alltid noen nye farger, former og mønstre å leke seg med. Denne sesongen er det blant annet klær inspirert av det glade 70-tallet, denim og kubanske skjorter som preger motebildet på herresiden.

 

Enten du vil fornye garderoben din eller bare supplere med et eller flere trendplagg, har vår ekspert Anna Johansen samlet de kuleste trendene akkurat nå.

Denim fra topp til tå

Denim har preget motebildet så lenge vi kan huske, men i forskjellige varianter. Denne sesongen er det «denim on denim» som gjelder. Ifølge Johansen er denim det ultimate plagget å style - enten du vil gå for denim fra topp til tå eller gå for en litt mer nedtonet stil.

 

- Kombiner gjerne en jakke og bukse i lyseblå denim med en enkel t-skjorte. Du kan gjerne la jakken være åpen for å bryte opp antrekket, tipser Johansen.

 

Tips! Dersom du synes lyseblå denim fra topp til tå blir for mye, finnes det mange ulike farger i denim. Hva med å kombinere en lyseblå denimbukser med en svart denimjakke, eller kanskje en hvit, åpen skjorte med lyse jeans til?

Kubansk-inspirerte skjorter

Er det ett plagg du bør kjøpe denne sommeren, så er det en kubansk-inspirert skjorte, skal vi tro Johansen. De kjennetegnes av sin løse krage (gjerne litt oppkneppet), korte ermer og løse form. Perfekt til varme sommerdager!

 

Butikkene bugner av ulike varianter av den kubansk-inspirerte skjorten, så her kan du gå for de fargene du vanligvis går for. En skjorte med et fargerikt mønster ser ekstra kult ut og gjør at du skiller deg ut i mengden. Har du lyst til å tone det litt ned, kan du gå for en variant i lyse jordfarger. Et tips er å gå for en skjorte i lin, da det ofte puster bedre i sommervarmen enn andre stoffer. Fullfør looken med et par shorts og noen kule sneakers.

 

- Du kan også bruke en enkel hvit t-skjorte under skjorten og la skjorten være åpen. Kombiner den gjerne med en lys chinos og et par loafers, tipser Johansen.

 

Les også: Proffenes beste festivaltips

 

70-tallsstil

Det er tydelig at flere motehus har latt seg inspirere av det glade 70-tallet denne sesongen. I tillegg til de klassiske 70-tallsfargene som sennepsgult, bruntoner og terracota, bugner butikkhyllene av løse bukser, tynne skjorter, store krager og runde solbriller. Du finner også innslag av batikk-trenden, samt stoffer som kordfløyel.

 

- Veldig mange looks er nå inspirert av denne perioden. Velg et par aktuelle plagg du liker og kombiner dem med resten av garderoben din. Tenk uformell og praktisk, råder Johansen.

 

Stylingtips! Kombiner lys eller mellomblå denim med sennepsgult eller terracota. Fullfør looken med et par retro sneakers. En kul crossover-veske eller runde solbriller i ekte 70-tallsstil gjør også at antrekket får det lille ekstra.

 

Sist endret - 02 juli 2020