Meny
 
damer som spiser is og sykler

Dette er sommerens største trender for 2020

Fargene, mønstrene og materialene: Dette er plaggene du bør investere i denne sesongen.

Etter altfor mange måneder pakket inn i ull, skjerf og tykke jakker, er det deilig å endelig kunne kle seg i lette, lyse sommerplagg. Butikkene bugner over av fristelser, og denne sommeren er det som vanlig enkelte trender som regjerer i butikkhyllene.

 

Vår ekspert Anna Johansen gir deg tipsene for sommerens antrekk.

Oversized blazer 

Blazeren har kommet for å bli – denne gangen i en oversized variant. Ifølge Johansen bør du velge en eller to størrelser større enn du vanligvis bruker, og la den henge løst.

 

-  Miks den gjerne med en kul hettegenser, sneakers og jeans. Eller gjør det enda mer interessant og kombiner den med en oversized dressbukse. 

 

Tips! Nå er det hot å kombinere shorts og blazer – gjerne en sykkelshorts eller bermudashorts! Det kan også være kult å gå for en farget blazer istedenfor den klassiske sorte.

 

Polkadotter

Polkadotter er å se overalt denne sesongen og kan brukes både på jobb og til fest – enten du går for en søt omslagskjole eller noe så enkelt som et silkeskjerf med prikker. Er du ekstra vågal kan du kombinere både små og store polkadotter, gjerne i ulike farger. Her er det bare fantasien som setter grenser!

 

- For deg som liker en enklere look kan du style favorittjeansen din med en prikkete topp eller bluse og noen lette sommersandaler, tipser Johansen.

 

Blomstermønster

Blomstermønster er som regel et fast innslag når de store motehusene viser frem sesongens trender. Særlig kjoler med blomsterprint har vært populært de siste årene. I motsetning til i fjor, skal den helst være lang og litt oversized, gjerne med store puffermer.

 

Johansen anbefaler deg å style blomsterkjolen med hvite tøysko og en olajakke for en avslappet hverdagslook. Det kan også være lurt å ha med seg en langermet genser som du kan ta på når sola går ned. Dette er også en look som fungerer supert på litt kalde sommerdager. Velg en langermet sommerstrikk eller en deilig cardigan, så holder du deg varm hele dagen. Kombiner med chunky sneakers.

 

Himmelblått

Himmelblått, eller jeansblått, er å se på både klær og tilbehør denne sesongen. Himmelblått er en farge som passer til det meste, men den ser ekstra sommerlig og fresh ut i kombinasjon med lyse farger. Hva med å style en himmelblå bluse med beige shorts og sandaler? Skal du på fest kan du bytte ut sandalene med et par høye heler, tipser Johansen.

 

Fargen himmelblå passer også veldig fint som tilbehør til sommerantrekket. Gå for en crossover-veske i trendfargen og sleng den over en hvit blondekjole før du går ut døren. Eller hva med å feste et skjerf i himmelblått på vesken din og ta på noen lyseblå øredobber med gulldetaljer?

 

Puffermer

Denne sommeren kan du med fordel gå til innkjøp av et plagg med puffermer. Velg mellom kjoler, bluser eller t-skjorter og kombiner det med plagg du allerede har i garderoben. Synes du store puffermer blir for mye, finnes det heldigvis flere varianter i litt mindre størrelser. Hva med å gå for en enkelt t-skjorte med små puffermer i tyll, eller kanskje en enkel blondetopp med puffermer hadde gjort seg bedre?

 

- Siden puffermer er en feminin trend kan den med fordel balanseres med vanlig jeans eller en skinnbukse for en litt røffere look, sier Johansen.

Sist endret - 02 juli 2020