Meny
 

10 år - tips til bursdagsfeiringen

Selv om barna blir større, betyr det ikke at forventningene til bursdagsfeiringen blir mindre. Slik lykkes du med å arrangere bursdag for tiåringen.

jente som feirer 10-årsdagen sin ved å blåse ut lys på kaka

Tiårsalderen kan være en forvirrende tid for både foreldre og barnet selv. De veksler hele tiden mellom lek og forsmak på tenåringslivet. De som før ønsket seg prinsessebursdag og sjørøverbursdag, ønsker seg nå en mer «voksen» feiring.  

 

– Tiåringen er fortsatt barn, men de har også masse erfaring og kan de sosiale kodene. De synes det er spennende å være både jenter og gutter, men det er også vellykket å arrangere rene gutte- og jenteselskaper, sier bursdagseksperten Camilla Reimers.

 

Sammen med Larisa Boos driver hun nettstedet Bursdagsjentene.no. Her har de samlet tips, ideer og inspirasjon til barnebursdagen – enten du skal arrangere temabursdag eller invitere til en helt vanlig feiring. 

Sett rammer 

Til tross for at prinsessebursdag og sjørøverbursdag ikke lenger står øverst på ønskelista, kan det fortsatt være fint å sette noen rammer for feiringen. Hva med å foreslå disco i kjelleren, garasjefest, whiteparty eller neonfest? Men husk at det til syvende og sist er bursdagsbarnet som bør få velge.

 

– Mitt råd er å inkludere tiåringen så mye som mulig i planleggingen. Avklar detaljer rundt kaker, mat og aktiviteter, så blir det ingen overraskelser, tipser Reimers. 

Mat og drikke

Tiåringene sitter gjerne lenge til bords, og de liker å snakke med hverandre. Reimers råder deg derfor til å fokusere på mat som tar tid, for eksempel taco.

Andre forslag til mat:

  • Pizza
  • Kyllingsalat med pitabrød
  • Grillmat
  • Hamburger
  • Kyllingvinger og pommes frites

 

Trenger du inspirasjon til bursdagskaken? Disse enkle sjokoladekakene er perfekt til barnebursdagen.

Tips for feiringen

 

  • Invitasjonen bør inneholde tydelig informasjon om hvor, når og hva som skjer, og hvilket antrekk som gjelder dersom det er et tema for bursdagen.
  • Hold deg til én farge, for eksempel svart, sølv eller gull. Flere farger kan plutselig virke barnslig.
  • Lag en gjennomført fest med duk og lys, litt sånn på «voksenvis».

 

Sist endret - 05 juni 2019