Meny
 

Denne sminketrenden er perfekt til nyttårsaften

La deg inspirere av TV-serien «Euphoria» på årets siste fest!

Jente med lyserosa, krøllete hår og rosa glitter i ansiktet

HBO-serien «Euphoria» har siden den ble sluppet i høst vært på alles lepper. Bokstavelig talt – serien har nemlig satt sitt preg på sminketrendene.

 

Et kjapt søk på Instagram viser at #euphoriamakeup har nesten 40 000 bilder og videoer, og store motemagasiner som Vogue og Elle har skrevet en rekke artikler om den kontroversielle serien og om sminken alle vil ha.

 

Ifølge Refinery29.com har den spesielle sminkestilen blitt så allment kjent – selv blant de som ikke har sett serien – at glitter og fargesprakende øyenskygge har forflyttet seg fra sminkevideoer på Instagram til catwalken på New York Fashion Week, der trendene ifølge nettmagasinet ikke har endret seg merkbart på årevis.

 

Det er makeupartisten Donielle Davy som står bak den spesielle stilen. Hennes oppgave var å utfordre dagens sminkenormer og la sminken være en stor del av rollefigurenes måte å uttrykke seg på.

 

Men selv om kvinner verden over har kastet seg på trenden, kan det være skummelt å droppe den vante rutinen til fordel for sterke farger og glitter. Derfor har vi laget en guide for hvordan du kan omfavne trenden og skinne som en stjerne på årets siste fest – uten å se ut som en 10-åring som har dykket ned i mammas sminkeveske for første gang.

 

Her er 6 tips til hvordan du nailer nyttårssminken «Euphoria»-style:

 

1. Pynt fjeset med små detaljer 

 

 

Et av de mest kopierte uttrykkene i serien er Maddys glitrende sminke. Hun er den mest populære jenta på skolen, og blir ofte sett med dramatiske «cat eyes», løsvipper og markerte øyenbryn. Flere ganger dukker hun også opp med små, glitrende stener i ansiktet.

 

Vil du prøve deg på lignende ansiktspynt, kan du velge små stener, stjerner, hjerter eller annet som glitrer og er fint. Pyntestener, eller «rhinestones», som de ofte kalles, får du blant annet kjøpt i ulike hobbyforretninger og butikker som fører tilbehør.

 

Du kan bruke mange, både over og under øyet, eller du kan markere utkanten av øynene dine med en sten på hver side for en enkel og søt detalj.

 TIPS! Bruk vippelim for å feste stenene til ansiktet. 

2. Skinn som en stjerne 

 

 

Glød eller «glow» har vært et hett ord innenfor sminke og hudpleie en stund nå. Huden skal se ren og duggfrisk ut, med masse fukt og glans. Dette ser vi også hos flere av rollefigurene i serien. For eksempel har hovedpersonen Rue skinnende hud på seriens pressebilde.

 

Vil du kopiere denne looken, bør du fukte huden godt før du legger sminke. Bruk en god fuktighetskrem, gjerne sammen med et serum eller en ansiktsolje. Velg så sminke som gir glød, for eksempel en fuktighetsgivende foundation og en krembasert rouge fremfor en puddervariant. 

TIPS! Når du handler sminke til nyttårsaften kan du gjerne velge produkter med shimmer eller glitter i, som kanskje føles litt «mye» til hverdags.

3. Alt som glitrer er gull 

 

 

Glitter er gøy uansett alder, og nå kan du bruke så mye du vil uten at noen kan si du er oversminket. Raid butikkhyllene for alt som glitrer og ser gøy ut!

 

Når du sminker deg med glitter velger du selv hvor tett og hvor mye du legger. Du kan pakke glitteret tett på øyelokkene, eller drysse det flere steder i ansiktet. I tillegg til på øynene er glitter fint langs kinnbena, over neseryggen eller i tinningen.

 

For å forsterke gløden kan du legge en skimrende kremrouge først og så drysse over glitter i samme fargetone. Er du redd for at glitteret skal drysse, kan du bruke glitterlim eller egne primere som er utviklet for å holde glitteret på plass.

 

Nå finnes det glitter som ikke danner mikroplast i havet, og har du mulighet bør du bruke det. 

TIPS! Du kan enkelt lage din egen glitterøyenskygge ved å blande glitter med øyenbrynsgelé. Det er viktig at du bruker glitter som er ment for huden.

4. Skill deg ut med farger

 

 

Brukte du sminke på 80-tallet? Da husker du garantert at farget øyenskygge var tingen – gjerne akkompagnert av svart eyeliner på våtkanten av øyet og mye maskara. Nå kan du finne frem kreativiteten fra den tiden, og eksperimentere med akkurat de fargene du ønsker. Har du blå øyne vil varme toner som rødt og oransje fremheve dem, og har du brune vil en kald lillafarge gjøre susen. For deg med grønne øyne vil brune og varme lillatoner fremheve din naturlige farge.

 

Bruk en primer på øyelokket før du påfører skyggen, så holder den lenger. Velg gjerne en skygge med mye pigment, slik at den gir mye farge.

TIPS! Legg gjerne litt øyenskygge under og i utkanten av øyet for ekstra effekt.

5. Skaff deg katteblikket

 

 

«Cat eye», som det heter på sminkespråket, vil si at du lager en oval form på øynene dine ved hjelp av sminke slik at de ligner katteøyne. Det vil skape en illusjon om at øynene dine er større enn de egentlig er. Teknikken krever imidlertid at du er stø på hånden. Du skal nemlig lage en strek med eyelineren langs undersiden av øyet, fra helt innerst til ytterkanten, og fortsette streken lenger ut.

 

Du finner gode steg-for-steg-videoer både på Instagram og Youtube. Eller spør om hjelp i en kosmetikkbutikk – de har ofte makeupartister på jobb, og de vil mer enn gjerne vise deg et triks eller to.

 

I «Euphoria» dras denne stilen langt, og katteøyne lages både av glitter, fargede eyelinere, øyenskygge og skinnende stener. Her er det med andre ord bare å slå seg løs!

 

Usikker på hvordan du skal ha håret på nyttårsaften? Vi har samlet fem flott frisyrer.

 

6. La vippene være med på moroa

 

Et av de enkleste triksene for å kopiere den kule stilen til jentene i serien, er å bytte ut den vanlige fargen på maskaraen din. Det gir også et spennende fokus på øynene dine. Det høres kanskje skummelt ut å ha farger på vippene, men du kommer til å venne deg fort til det – og trolig bli hekta.

 

De mest populære fargene er blå, rød, rosa og grønn. Men om du ikke føler deg vågal nok til å gå for de sterkeste fargene, kan du starte med for eksempel burgunder.

TIPS! Bruk glitrende maskara ytterst på vippene etter at du har lagt svart maskara for en skikkelig partyeffekt.

 

Sist endret - 04 desember 2019