Meny
 
kake

Oppskrifter på morsdagskaker som smaker

Disk opp med herlige morsdagskaker som faktisk smaker svært godt! Disse oppskriftene er enkle og kan lages dagen før, slik at du unngår hastverk i siste liten. Velg mellom en søt Oreo iskake eller frisk rømmeiskake med solbær. Vi vil gjerne ha begge!

Oreo iskake

 

12 PORSJONER 

INGREDIENSER 

Bunn:

250 g oreo-kjeks

100 g smeltet smør

 

Iskake:

4 stk eggeplomme

4 ss sukker

ca. 50 g knust oreo-kjeks

4 dl kremfløte

 

SLIK GJØR DU

 

Steg 1 - Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.

 

Steg 2 - Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.

 

Steg 3 - Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald, og har blitt til en lys og tykk eggedosis.

 

Steg 4 - Knus kjeksen i mindre biter og vend den inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend den sammen med eggedosisen. Fyll isblandingen i kakeformen, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. 

 

Steg 5 - Sett iskaken i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres. Server gjerne iskaken med friske jordbær.

 

 

kake

 

Rømmeiskake med solbær

 

10 PORSJONER 

 INGREDIENSER

Nøttebunn:

2 1⁄2 dl mandler eller mandler

2 1⁄2 dl melis

4 stk eggehvite

Rømme-iskrem med solbær:

8 stk eggeplomme

6 ss sukker

1 stk vaniljestang

3 dl kremfløte

3 dl seterrømme

2 dl solbærsyltetøy

 

SLIK GJØR DU

 

Steg 1 - Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.

 

Steg 2 - Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.

 

Steg 3 - Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen.

 

Steg 4 - Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

 

Steg 5 - Stivpisk kremfløte og bland med rømme og eggedosis. Hell isblandingen forsiktig over nøttebunnen.

 

Steg 6 - Press solbærsyltetøy gjennom en fin sikt så du får en coulis. Legg klatter av coulisen på ismassen og bruk en gaffel eller liknende til å blande den inn i kremen til du får et fint marmorert mønster.

 

Steg 7 - Dekk formen med plastfolie og frys i minst 4 timer. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres. Fjern formen rundt iskaken og la den gli over på et fat. Pynt med friske eller frosne bær. Du kan bruke mange slags syltetøy for å få smak og marmoreffekt i isen. Du kan også bruke friske eller frosne bær som du moser gjennom en sikt. Smak til med melis eller sukker.

 

 

Oppskriftene til begge disse smakfulle kakene er hentet fra MatPrat.

Sist endret - 04 februar 2019