Meny
 
Morsdagsgaver fra barna

Morsdagsgaver fra barna

Morsdag kan være like stas for barna hvis de får bidra med gaver de har laget selv. Bli inspirert og velg mellom de følgende forslagene for å gi både barna og mor en hyggelig feiring. 

Gi henne et show

La barna stelle i stand en aktivitet som de kan opptre til ære for mamma. Det kan være en dans eller fremførelse av en sang. Spør barna og hør på hva de har å foreslå.

 

Gi en gave hun kan bruke

Hva med å male «verdens beste mamma» på en kopp eller lage et maleri.  

 

Gi en unik kunstpute

Kjøp et hvitt putetrekk og tekstiltusjer. La så barna utrette sin magi.

 

Gi henne sjokolademuffins

Overrask med frokost eller bak sjokolademuffins sammen med barna. Finn frem strøssel og utstyr slik at pynten blir det lille ekstra. Se «enkle desserter til morsdag» for å finne oppskrift på deilige muffins. 

Gi henne en alternativ blomsterbukett

En morsdagsgave fra barna selges ikke nødvendigvis ferdig på butikken. Følg disse enkle stegene og lag et hjemmelaget morsdagskort med barna.  

Du trenger: 

  • Ark
  • Grønn tusj
  • Farget papir
  • Saks
  • Linjal
  • Lim
  • Silkebånd

 

kort 1

 

Disse tre elementene skal plutselig bli et lekkert morsdagskort. Det er lett som en plett - bare følg disse stegene. Det aller første du gjør er å klippe ut hjertene fra ønsket papir. Du kan velge mellom å bruke ensfarget papir i forskjellige farger eller mønstret ark, slik vi har gjort.  

 

 

Kort 2

 

Ta det hvite arket som utgjør selve kortet og brett det i to. Husk at det kun er forsiden vi pynter, og at du har innsiden av kortet til å tegne og skrive en hyggelig hilsen. Ta frem den grønne tusjen og bruk linjalen til å lage rette linjer på forsiden av kortet. Dette utgjør «stilkene» til buketten. 

 

Kort3

 

 Deretter limer du på hjertene i ønsket plassing. Bonustips: Brett hjertene forsiktig i to og fest kun lim på midten eller på en av sidene. På denne måten kommer «blomstene» bedre frem og kortet får et mer livlig utseende. Det får rett og slett en liten 3D-effekt. 

 

Kort4

 

Ta silkebåndet og knytt en lekker liten sløyfe. Lim så denne på stilken, slik at den tilsynelatende holder buketten samlet. Nå har du en lekker blomsterbukett i form av et hjemmelaget kort fra barna. Slik slår du to fluer i en smekk (selv om du gjerne kan kjøpe blomster i tillegg). 

Sist endret - 04 februar 2019