Meny
 
bokmerke

Ideer til hjemmelagde morsdagsgaver

Varm mammahjertet med en skreddersydd morsdagsgave. Vi har samlet noen ideer og viser deg hvordan du kan lage hjemmelagde bokmerker.

Forslag til hjemmelagede gaver

Lag en minnebok

Gi henne en minnebok med bilder og tegninger. Velg ut bilder som bringer frem gode minner og skriv på hva du husker best med hvert bilde. Skreddersy og gjør boken enda mer personlig med ønsket pynt.

Lag en hjertelenke

Klipp ut hjerter i forskjellige farger og fest de på en snor. Heng denne snoren på et hyggelig sted i hjemmet, som for eksempel over sofaen eller hvor dere spiser frokost. Gi i tillegg et hjemmelaget hjertekort hvor du og/eller barna har skrevet noen hyggelige ord. Les «morsdagsgaver fra barna» for å se hvordan du kan lage kort selv.  

Hjemmelaget ansiktsmaske på krukke

Det er flere enkle måter å lage ansiktsmaske på. Du kan for eksempel blande most avocado og honning som gir huden fukt. Gi henne en pause i hverdagen og stell i stand litt hjemmepleie for henne. 

Lag et gøyalt hjemmelaget bokmerke

Kjøp en bok og lag et hjemmelaget bokmerke. Sett bokmerket i boka og pakk inn den hjemmelagde overraskelsen. Les videre for å lære hvordan man lager et monster av et bokmerke under. 

 

 

Hvordan lage hjemmelaget bokmerke

Dette lille monsteret kan du enkelt lage hjemme. Du finner malen til å lage monsteret under, og det er disse målene du kan klippe ut delene etter. Vi anbefaler at du velger et litt tykkere papir for at monsteret holdes i live lenger. 

Du trenger:

  • Forskjellige typer ark
  • Saks
  • Lim
  • Valgfritt: Øyne

 

 

Mal

 

Last ned PDF av malen.

 

 

 

Slik gjør du: 

steg 1

Steg 1 - Klipp ut alle elementene i de forskjellige papirtypene du vil bruke. 

 

 

Steg 2 - Start med utklipp (nr. 1) og brett klaffene over som anvist på bilde. Dette vil bli «kroppen» til monsteret.

Steg 3 - Lim den firkantete mønsterbiten (nr. 2) fast inni kroppen.

 

 

 Steg 4 - Lim tennene (nr. 3) på en av klaffene.

 Steg 5 - Legg den ene klaffen over den andre og lim de sammen. Obs. Pass på at du kun limer de to klaffene sammen, og ikke limer de fast i «kroppen» slik at tomrommet forsvinner. Da får man nemlig ikke tredd bokmerket på siden man skal markere i boken.

 

 

 

Steg 6 - Ta frem trekanten (nr. 4) og lim denne på utsiden av bokmerket. Dette vil bli «hodet» på monsteret. 

Steg 7 - Lim sammen de tre rundingene som blir øyne (nr. 5) og lim de deretter på en ønskelig plassering på «hodet» til monsteret. Bonustips: Her kan du også ta frem ferdigkjøpte øyne. 

 

 

Steg 8

Voila! Nå har du et ferdig hjemmelaget monsterbokmerke. 

 

 

 

 

Bokmerker

 

 

 

 

Sist endret - 04 februar 2019