Meny
 

Slik lager du utendørs julepynt

grønn julekrans med rød sløyfe som henger på en dør

I tiden før jul er det mye som står på agendaen. Den hyggelige førjulstiden kan fort bli stressende. Vi har derfor samlet noen tips som gjør det lekende lett å lage utendørs julepynt. 

Dekorer med julekrans

 

Et tydelig symbol på at julesesongen er i gang, er at julekransen har inntatt sin plass på ytterdøra. Hver gang man kommer hjem kan man kjenne på julestemningen allerede ved inngangspartiet. Det beste er når man går videre og inn blir møtt med duften av pepperkaker og Kurt Nilsen sitt julealbum over høyttalerne.  

 

 

Slik gjør du:

 

Pynt julekransen selv og kom i julestemning. Er du helt fersk når det kommer til julekrans-laging er det enkleste å kjøpe en ferdig krans og tilføre egen pynt. Pynt for eksempel med noen utvalgte kongler, en sløyfe, små pyntefugler, tørket frukt eller blomster. Bruk gjerne limpistol til å feste pynten, men pass på fingrene – for limet er brennvarmt. Nytt av året er egne limpatroner i julefarger med og uten glitter, slik at limet også fungerer som dekor i seg selv. 


Vil du utfordre deg selv kan du lage en lekker krans helt fra bunnen. Da starter du med en ring av bøyelige greiner, litt tykk ståltråd eller en ferdig kjøpt halmkrans eller krans av pil. Hent inn eller kjøp noen bunter med vintergrønt fra gran, einer, furu, tuja eller andre vekster med fine blader. Bruk blomsterbindertråd til å surre dem fast med.


Når kransen er ferdig kan du gjerne feste på en stor og vakker julesløyfe eller snurre rundt en lyslenke på batteri som vil lyse opp i mørket.  

 

Bla for å se flere måter du kan pynte på.

 

  • jul_utendors_julepynt_julekrans1.jpg
  • jul_utendors_julepynt_julekrans2.jpg
  • jul_utendors_julepynt_julekrans3.jpg

 

Her får du kjøpt grønt utstyr:

 

Bilde: Rosendahl

Dørpynt

Hvis du synes en dørkrans blir for stor og dominerende, finnes det andre gode alternativ. 

 

Pynt med en kjøpt julekurv, stjerne eller hjerte. Du kan ganske enkelt putte dekor-elementene nedi messingkurven og henge den på døren. På denne måten slipper du å bruke lim eller ståltråd.

 

Dette hjerteopphenget er fra Rosendahl og finnes også i sølv. Designeren, Zarah Voigt, har hentet inspirasjon til denne kolleksjonen fra den moderne og eventyrlige julen.

 

Vi tar forbehold om varierende vareutvalg og utsolgte varer.

Islykter i mørket

 

Vann og minusgrader i kombinasjon kan bli utrolig vakkert. Det er mange måter å lage naturlige julelykter på. Alt du trenger er former som tåler minusgrader og rent vann.

 

Slik gjør du:

 

Du trenger to bøtter/former i ulik størrelse (en litt stor og en litt mindre) med rette vegger. Den ene skal stå oppi den andre så det må være plass mellom dem. Islykten fryses nemlig mellom disse to delene.

 

Fyll den største formen med ønsket mengde vann før du plasseren den minste formen oppi. Legg noe tungt oppi den minste formen slik at den ikke flyter opp. 

BONUSTIPS!

Hvis du vil kan du gjerne legge blomster, kongler eller annen pynt i vannet slik at disse fryses ned som fin dekôr i is-veggene.

 

Les også hvordan du lager hjemmelagde julegaver.

 

Du kan fryse lykten i fryseren, men hvis det er mange minusgrader ute – kan lykten også fryses utendørs. Når lykta er frosset, bruker du håndvarmt vann til å løsne formene fra isen. Så enkelt har du laget en lekker islykt. Sett den på trappen eller terrassen og den lyser opp i vintermørket. For at lyset skal skinne sterkt, er det best å tenne et kubbelys eller legge en hel lyslenke nedi lykten. 

 

Vi har alt du trenger til jul. Sjekk våre åpningstider her.

Sist endret - 26 november 2019