Meny
 

Ni grunner til å komme seg opp av sofaen

Dame som gjør yoga og produkter som kan brukes til yoga

Det er ingen hemmelighet at trening er bra for oss, men vet du egentlig hva som skjer i kroppen når vi trener? Vi har listet opp ni grunner til å komme seg opp av sofaen. Du vil ikke angre!

 3 GRUNNER TIL Å LØPE

Enkelt og greit

Løping krever svært lite utstyr og kan gjøres hvor som helst, når som helst. Alt du trenger er gode sko, en behagelig løpetights og en overdel som transporterer fukt. Husk at løpesko bør byttes to ganger i året dersom du løper 2-3 økter i uka. Løper du mindre enn dette holder det å bytte en gang i året.  

Styrker skjelettet

Løping er såkalt vektbærende trening, noe som betyr at du må flytte din egen vekt for hvert skritt du tar. Slik trening er med på å styrke skjelettet og motvirke benskjørhet. 

Bedre humør

I likhet med annen trening, bidrar løping til at du føler deg bedre på kort og lang sikt. Etter en løpeøkt vil blant annet nivået av serotonin i kroppen øke. Dette hormonet bidrar til at du føler deg vel og får en følelse av tilfredsstillelse.

 

 

Rosa Asics dame fra XXL 599,- / Blå/rosa Altra King dame fra XXL 1599,- / Grå Asics Dynaflyte herre fra G-sport 1599,- 

 

3 GRUNNER TIL Å GJØRE YOGA

Reduserer stress

Det er ingen hemmelighet at yoga har mange helsefordeler – redusert stress er en av dem. Gjør yoga hjemme alene eller ta turen innom nærmeste treningssenter, og ta en pust i bakken. For ekstra komfort anbefaler vi å bruke sømløse klær med god passform og mye stretch.

Gjør deg sterk og smidig

Mange tror at yoga bare er enkle tøy og bøy-bevegelser, men yoga kan være både tungt og utfordrende. Når du har gjort yoga en stund vil du merke at kroppen blir sterkere og mer smidig. Invester gjerne i en yogamatte med godt grep, slik at du ikke sklir når du skal gjøre øvelsene. 

Noen minutter er nok

Du trenger ikke å sette av mange timer for å få til en god yoga-økt, noen minutter er mer enn nok. Hva med å sette av femten minutter før du legger deg?

 

 

 Sportsbh fra Sport Outlet  200,- / Klokke fra XXL 1489,- / Yogamatte fra Sport Outlet 300,-

 

3 GRUNNER TIL Å TRENE STYRKE

Mestringsfølelse

Det gir mestringsfølelse å vite at kroppen blir sterkere for hver gang du trener styrke. Og hva er vel bedre enn å konkurrere mot seg selv og slå gamle rekorder?

Kan gjøres hvor som helst

Styrketrening må ikke foregå på et treningssenter, det kan også gjøres hjemme i stua eller ute i naturen. Bruk din egen kropp som vekt eller gå til innkjøp av en treningsstrikk og vekter til å ha hjemme. Det kan også være lurt å gå til innkjøp av sko som har relativt lav såle, slik at du unngår belastningsskader.

Sterkere kropp

Det skal ikke mye til før du merker endring når du trener styrketrening, og øker du vekter fra gang til gang, vil du merke det endre fortere. Et tips er å skrive ned hver økt, så har du full oversikt over hva du trente sist.

 

 

Kettlebell fra Clas Ohlson 169,- / Manual fra XXL 299,- / Treningsstrikk fra Clas Ohlson 99,90,-

 

 

Hos Amfi Moa har vi det du trenger for å komme i gang med treningen. 

Velkommen!

 

 

Sist endret - 21 mai 2019