Meny
 

Slik rengjør du sneakersene

Et utvalg sneakers

Vans fra Eurosko 899,- / Adidas fra Shoegallery 999,- / Fila herresko fra Eurosko 799,- / Cult fra Skoringen 599,- / Nike fra Shoegallery 799,- / Alley sneakers fra Skopunkten 299,- / Hvite sneakers fra Skopunkten 399,- / Cult fra Skoringen 499,- / Nude fra Skoringen 2499,- / Asfvlt fra Eurosko 999,- / Skechers fra Eurosko 1099,-

Er du en av dem som har kjøpt deg sneakers denne våren? Da er du ikke alene! Vi gir deg tipsene som holder sneakersene rene. 

Sneakersesongen er i full gang, og denne sesongen kan du med fordel gå for et par chunky sneakers. Disse har tykkere såle enn de flate sneakersene, men fungerer like godt til hverdagsantrekket. 

 

Selv om  sneakers kommer i alle regnbuens farger, ser vi at mange fortsatt velger den hvite varianten. Problemet er bare at hvite sneakers fort blir møkkete. Og selv om du er aldri så flink til å impregnere skoene, vil de etter hvert ha behov for en vask. 

Slik rengjør du sneakersene:

Generelt sett anbefaler vi ikke å vaske sko i vaskemaskinen. De slites, kan krympe og limet i sømmene kan løsne fortere. Det er med andre ord mye smartere å vaske skoene for hånd.

 

Start med å børste bort overflødig skitt og fjern lissene. Du kan vaskene lissene i en vaskepose i vaskemaskinen, men skitne lisser er svært vanskelig å få rene, så for best mulig resultat bør du rett og slett bytte dem ut. Hos Skoringen finner du et bredt utvalg skolisser.

 

Til både tøysko og skinnsko finnes det sprayer og produkter som kan benyttes. Ta en tur innom en av våre mange skobutikker for å få hjelp til å finne riktige produkter til dine sko. Hos oss finner du blant annet Feet first, Shoegallery og Eurosko. 

Kjerringrådet som fungerer 

Vi kan også tipse om et gammelt kjerringråd som tar utgangspunkt i samme produkter som vi selv bruker hver morgen og kveld – nemlig tannbørste og tannkrem.

 

Det kan bli litt søl, så legg gjerne et mørkt håndkle på arbeidsområdet ditt før du starter. Fukt skoen med en våt klut og vask de letteste overflatene. Når du har gjort det, påfører du tannkrem på tannbørsten og "pusser" skoene. Tannbørsten gjør at du kommer til i kriker og kroker, og får kommet til bunns i de vanskeligste flekkene. Vask over med rent vann før du lar skoene tørke. Ta på lissene så har du plutselig et par hvite, "nye" sneakers.

 

Velkommen til AMFI Moa. Se åpningstider her. 

Sist endret - 14 februar 2020