Meny
 

Disse smoothie bowlsene får du hos Bæra

tre ulike smoothiebowls

Foto: Bæra

Har du ennå ikke forsynt deg av godsakene hos Bæra, da er det på tide. I vinter åpnet de sin andre avdeling på AMFI Moa, og innehaver Linda Rogne Waag har mye på menyen.

Hvordan har mottakelsen av den nye avdelingen vært?

– Veldig bra, kundene synes det er spennende og positivt at vi tilbyr vegetariske og veganske alternativer, samt laktosefrie og glutenfrie produkter. Vi tester stadig ut nye produkter og kan tilby mye variert og trendy mat og drikke. I tillegg til de populære smoothiene og smoothie bowlene våre, tilbyr vi nå blant annet salat bowls, wraps, avotoast, baristakaffe og de trendy lattene som matcha latte, golden latte og beet latte. Det er flere som setter pris på å kunne få en god og mettende salat eller wrap med næringsrike og smakfulle ingredienser. Vi lager alt etter ønske fra kundene våre.  

 

Stadig flere blir opptatt av helse og livsstil, hva tror du det kommer av, er det en moteting eller er vi alle i ferd med å endre livsstil?

– Jeg håper at flere er i ferd med å endre livsstil og ser viktigheten av å spise riktig og næringsrikt. I vår stillesittende hverdag er det viktigere enn noen gang å fokusere på dette. Mange livsstilssykdommer kan begrenses eller forhindres dersom man gir kroppen nødvendig næring. Jeg tror nok dette handler om en vedvarende interesse, og ikke bare en forbigående trend.

Har du noen råd til dem som ønsker å endre kostholdet og å starte en ny og sunnere livsstil?

– Aller enklest er det jo å komme innom Bæra når og få et godt og næringsrikt måltid. Etablerte vaner er ofte vonde å vende, men det handler om planlegging og viljestyrke. I en hektisk hverdag ønsker man seg kjappe løsninger og kan tenke at sunn mat er både er tidkrevende og dyrt. «Matprepping» er en trend som jeg vil anbefale å starte med, det er kanskje den enkleste veien til et sunt kosthold, og det er både billigere og tidsbesparende. Sett av en kveld i uken til å forberede mat for de kommende dagene, og lag ferdige retter eller gjør klar råvarer til ulike måltider. Lag mye når du først er i gang, del opp i porsjoner og sett i kjøleskap eller frys ned. På denne måten har du alltid et kjapt og godt måltid klart når tiden ikke strekker til. Du kan for eksempel også steke et brett med rotgrønnsaker i ovnen og koke en god mengde quinoa, så har du klart tilbehør til både lunsj og ulike middagsretter de neste dagene. Oppbevar maten i lufttette bokser eller på glass med tett lokk, og den vil holde seg i 3-5 dager i kjøleskapet – alt etter hvilken matvare det er. Det trenger ikke være verre. Et siste tips når det gjelder matprepping, er å lage en stor porsjon med kjøleskapsgrøt, så har du frokost for hele uken. Dette er også et ypperlig alternativ for lunsj og kvelds, samt et enkelt måltid å ha med seg i farta mellom aktiviteter.

 

Er det mulig å si noe om hvem den typiske Bæra-kunden er?

– Vi ønsker selvfølgelig at alle skal få øynene opp for Bæra og de produktene vi lager, og vi mener at alle kan passe inn i vår kundeprofil. Likevel er det ikke til å unngå at størsteparten av vår kundemasse er mennesker som tar et bevisst og gjennomtenkt valg i matveien. Våre kunder er opptatt av at kroppen skal få riktig og næringsrik mat. Hos Bæra er vi opptatt av et godt sammensatt kosthold, og ønsker at våre kunder skal få i seg alle makronæringstoffer i det de drikker eller spiser. Derfor er vi bevisst på å tilby boost og topping på alt vi serverer, slik at hvert produkt består av både karbohydrater, proteiner og fett. Dette gir god og stabil energi som varer. Bæras styrke ligger i at vi serverer sunn og næringsrik mat, og vi tør påstå vi er unike i den grad at vi kan tilpasse alt vi lager til kundene våre. Det er et økende antall av befolkningen som får påvist intoleranser og allergier, samt andre som går på ulike dietter – alt fra lavkarbo til lavFODMAP. Her imøtekommer vi alle ønsker, og tilpasser produktene akkurat slik kunden har behov for.

 

Hva er det mest populære på menyen om dagen?

– Vi selger mest av smoothie og smoothiebowls. Men flere velger å prøve salatbowls og wraps, og jeg vil anbefale å teste ut denne delen av menyen. Salatene er smaksrike, næringsrike og mettende, og vi har et godt utvalg av vegetariske og veganske ingredienser. Vi ser at flere blir mer bevisst et plantebasert kosthold, og det synes vi er utrolig kjekt! Vil også anbefale alle å teste raw food-kakene våre. Jeg tør å påstå at disse er himmelsk gode! I tillegg vil jeg anbefale bedrifter om å ta kontakt, da ikke mange er klar over at vi tilbyr spennende og annerledes mat til møter og arrangementer.

 

Oppskrift på kjøleskapsgrøt

 

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl valgfri melk
  • 1 ss chiafrø
  • litt kanel
  • valgfri søtning (f.eks honning, lønnesirup, syltetøy, stevia etc.)

 

Bland alle ingrediensene godt sammen. Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskap (holder seg i 5-7 dager). Gang opp oppskriften, og du har frokost til hele uken.

 

Bæra serverer kjøleskapsgrøt med hjemmelaget kokosyogurt og rawnola, og topper den med mandelsmør og annet digg. Dette er et komplett måltid som metter og gir god og langvarig energi.

 

Velkommen til Bæra! 

Sist endret - 21 mai 2019