Meny
 

Gjør uteplassen klar for sommeren

Flere hagebilder- og produkter satt sammen til en collage

Sommeren står for døren og med disse tipsene kan du få uteplassen din til å bugne.

 

 Våren er her og vi klør i fingrene etter å fylle uteplassen vår med fargerike blomster og grønne planter. Og selv om du må vente litt før du kan fylle uteplassen med alt du ønsker deg, er det mye du kan gjøre for at uteplassen skal se fin ut.

Blomster som tåler kuldegrader

Til tross for at det er vår, kan det fortsatt være kuldegrader på natten. Gå derfor til innkjøp av blomster som tåler kuldegrader – for eksempel viola, også kalt stemorsblomst, vårlyng eller løkplanter som krokus og liljer. Du kan plante dem sammen i en fin potte eller hver for seg.

 

Tips! På Amfi Moa finner du både Floriss og Mester Grønn. De hjelper deg med å finne blomster til din uteplass. 

Plant i krukker

Dersom du er usikker på om blomstene vil tåle å stå ute, kan det være lurt å plante blomstene i flyttbare potter. På den måten kan du flytte blomstene inn på kvelden og ut igjen på dagtid. Når du planter i potter er det viktig at du drenerer pottene, slik at blomstene ikke drukner. Dette gjør du ved å legge fiberduk og lecakuler i bunn av pottene.

Din egen kjøkkenhage

Krydderurter trenger både varmegrader og passe med vann for å overleve. Et tips er å la urtene stå inne frem til det blir varmt nok ute. Bruk gjerne grow-in selvvanningspotter fra Mester Grønn mens du venter, slik at urtene får jevn tilførsel av vann.

Når det er varmt nok, kan du ta med krydderurtene ut og plante de sammen i en stor potte. Her kan du prøve deg frem med både gressløk, timian, oregano, persille, mynte og rosmarin.  

 

Metallstige fra Kremmerhuset 249,- / Urtekrukker på bambus fra Clas Ohlson 249,- / Blomsterhylle fra Clas Ohlson 249,- / Glassampel fra Clas Ohlson 119,- / Kahler vase Botanica Jacobine fra 219,- / Lukeklo fra Jernia 69,90,- / Ecopot fra Mester Grønn 150,- / Blomsterpotte fra Bolia 2999,- / Greenhouse fra Bolia 499,- / Vannkanne 2,3L fra Clas Ohlson 119,- / Byfarmen urter fra Oliviers & Co 99,-

 

Slik planter du i potter:

Sørg for at det er dreneringshull i potten for å sikre god drenering og bedre oksygentilførsel.

Fyll 5-10 cm leca eller småstein som drenering i bunnen av potten.

For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshull, legges et lag med fiberduk, tøy eller lignende.

Fyll så på med næringsrik kvalitetsjord. For å unngå vann- og jordsøl, fylles jord opp med 4-5 cm klaring til pottekanten. Pottene er nå klar for planting.

Rotklumpen på planten må være godt dekket av jord. Trykk så jorden sammen, men ikke for hardt, da det er viktig at røttene får rikelig med oksygen. 

Hos Amfi Moa finner du alt du trenger til uteplassen. Se åpningstider her. 

 

Sist endret - 21 mai 2019