Meny
 
kvinne med klær lag på lag, som går foran hvit vegg

Trendguiden med Maren

Stylist Maren Aune gir oss tipsene om høstens største trender innen klær, sko og tilbehør. Blant stikkordene er cargobukser, 70-tall, jordfarger og lag-på-lag.

 

Maren Aune, 28, er vår trendekspert. Maren er utdannet stylist fra Imageakademiet. Hun jobber i klesbutikk og har en stor lidenskap for mote og stil. 

 

 

Noen trender tas med videre fra tidligere sesonger - som print, sneakers og mange accessories - og 70-tallsvibbene kan du skape med vintage-klær. Kombiner gjerne nytt og gammelt for en unik look, og for å gjøre din trend så bærekraftig som mulig. Trendene finner du i din favorittbutikk på senteret!

 

Favorittbuksa: Cargo pants

 

Cargobuksene kommer i uendelige varianter denne høsten, i både sporty og mer stilige varianter. Den kan brukes til alt, etter hvordan du styler den - og den blir fort din nye favoritt!

 

70-tallet er tilbake

 

 

Slengbukser i alle lengder, kordfløyel, jordtoner (brunt og oransje er hot), puffermer og litt glam til fest. Du kommer til å se inspirasjon fra 70-tallet overalt i motebildet denne høsten.

 

Print

 

Trykk har vært stort i flere sesonger, og fortsetter også i høst. Særlig dyreprint er i vinden - og vi ser også trykk som gir 70-tallsfølelse.

 

Jakker og kåper

 

 

En god jakke eller kåpe er viktig for å holde varmen når kulda kommer, men er også et viktig style statement. Årets kåper har litt lengde, er gjerne rette i fasongen og av farger ser vi mye brunt og beige - i tillegg til svart, grått og ruter. Også innen ytterplagg er det mye som oser 70-tall, og skinnjakken er alltid et trygt valg.

 

 

Tips! Style gjerne ditt antrekk lag-på-lag for en kul look. En blazer under kåpa og et stort skjerf er med på å skape stilen.

 

 

Holzweilers skjerf er en favoritt for mange. Du finner lignende skjerfmodeller i alle prisklasser. Gå gjerne for en variant i høstens trendfarger, det gir ekstra liv til antrekket og står godt til jakker i nøytrale farger.

 

Knallfarger

 

På catwalkene for A/W 19/20 var noe av det mest spennende et innslag av knallfarger. Og da mener vi knæsj -  som lysende rosa og grønt. Blir du lei av jordtonene, så vil disse fargene gi deg en energiboost!

 

Høstens sko

 

Høsten gir oss muligheten til å variere skotøyet. Vi kan fortsatt velge sneakers (gjerne tøysko eller supersporty varianter med høye såler), eller vi kan gå for støvletter. Støvlettene denne høsten har litt cowboypreg med "kantete" tå, eller velg en skolett i semsket skinn, som går perfekt til ditt 70-tallsinspirerte antrekk.

 

Kul på toppen

 

Både alpelue og fiddler cap - også kjent som skipperlue eller baker boy cap - er trendy valg i høst. Alpeluene finner du i mange farger og mønster, bruk dem til å skape din egen stil.

 

Accessories

 

Perleklemmer i håret er en stor trend som bare fortsetter. Ellers skinner de andre tendensene gjennom - håraccessories finnes med både 70-tallspreg og dyreprint. Høstens smykker henter inspirasjon fra verden og naturen, og vi ser fortsatt mye gull.

 

Til herrene

 

For gutta er det også brun som er den store trendfargen. Brunt er fint til både denim, grått og svart, og er derfor lett å style. Velg gjerne en pologenser denne sesongen, den er fin under dressjakken også. Om du tør, så velg gjerne noen knallfarger - og hettegenseren kan du bruke under både denimjakken og den litt mer stilige frakken. Det gir en trendy look. Høstens sneakers skal gjerne være litt chunky.

 

 

Denim fra topp til tå er også in for herrene i år. Jeans, denimskjorte og denimjakke er alle trygge valg - match som du vil!

 

 

 

Illustrasjonsfoto/produktfoto i artikkelen: Getty Images, Bik Bok, b.young, Carlings, Cubus, dna, Dressmann, Eurosko, Holzweiler, H&M, KappAhl, Lindex, Shoeday.

Sist endret - 05 september 2019