Meny
 

Gavetips til konfirmasjon - til nevø eller niese

Gaver på et bord

Har du en nevø eller niese som skal konfirmeres, men ingen anelse om hva du skal gi i konfirmasjonsgave? Vi gir deg tips til ulike konfirmasjonsgaver som passer både konfirmanten og lommeboken.

Turutstyr

Er konfirmanten glad i å være ute i naturen er turutstyr midt i blinken å gi som konfirmasjonsgave. Et tips er å sette sammen et lite tur-kit hvor du tar utgangspunkt i en termos, et sitteunderlag og et stormkjøkken. Legg det i en fin gaveeske og fyll opp med deilig turmat, fyrstikker og andre nødvendigheter man kan få bruk for på tur. Dette kan du også gjøre med for eksempel hudpleieprodukter eller kjøkkenutstyr. 

Til musikkelskeren

Er det en ting vi vet, så er det at ungdommen elsker musikk og god lyd! De sier derfor ikke nei takk til et trådløst headset eller nye, freshe AirPods. Vil du at gaven skal skille seg litt ut kan du legge ved et abonnement på strømmingtjenesten Spotify. Da kan konfirmanten strømme så mye musikk han/hun bare orker. Et annet alternativ er å kjøpe konsertbilletter til deg og konfirmanten, så kan dere skape hyggelige minner sammen.

 

Til konfirmanten flytter hjemmefra

Det er ikke mange år til ungdommen skal flytte hjemmefra, så hvorfor ikke hjelpe han/hun på veien? Kombiner gjerne nyttig kjøkkenutstyr, for eksempel en grytekjele, med en praktisk kokebok. Kanskje har du noen nyttige oppskrifter på lur eller en hemmelig familieoppskrift du vil dele? Skriv det ned i en fin notatbok, så kan konfirmanten selv fylle inn oppskrifter etter hvert som han/hun blir flinkere på kjøkkenet.

Fotoalbum

Hva er vel koseligere enn å gi bort et fotoalbum du har laget selv?! Sett deg ned med bilder, penn og papir, og lag et album både du og konfirmanten kan ha glede av i mange år fremover. Ikke vær redd for å spørre resten av familien om de har lyst til å bidra med bilder, men husk å la det bli igjen noen sider, så kan konfirmanten selv fylle inn det han/hun vil.  

Gavekort istedenfor kontanter

Det er ingen hemmelighet at mange konfirmanter ønsker seg kontanter, men det kan fort bli kjedelig å gi en konvolutt med penger på den store dagen. Hva med å gi et gavekort istedenfor? På dittgavekort.no kan du lage og bestille gavekort som kan brukes på nesten 100 kjøpesenter og over 60 Thon Hotels i hele landet. Du kan også kjøpe gavekortet på vårt senter.

 

Har du lyst til å gjøre gaven litt mer personlig, kan du lage ditt eget design på gavekortet. Kanskje har du et koselig bilde av deg og nevøen/niesen din som du kan bruke?

Smykker

Er det en ting som er sikkert, så er det at konfirmantene får nok slipsnåler og hjertesmykker på konfirmasjonsdagen. Hva med å tenke litt utenfor boksen og heller gi bort et smykke som betyr noe for deg og konfirmanten? Til henne kan du velge et smykke med symbolet "livets tre". Mange forbinder nemlig symbolet med dype røtter og stadig voksende familiebånd. 

 

Til han kan du kjøpe en enkel klokke med svart urskive og lenke i rustfritt stål, eller så kan du gå for en klokke med svart eller brun skinnreim. Vil du gjøre gaven litt mer personlig, kan du gravere inn navnet til nevøen din, samt dato for konfirmasjonsdagen, på baksiden av klokken.

 

Du finner både smykket og ulike klokker hos Bjørklund. 

Sist endret - 13 mars 2019