Meny
 

Gavetips til konfirmasjon – fra nabo eller venner

To mennesker som klemmer hverandre

Er du nabo eller venn av en konfirmant vil det i mange tilfeller være naturlig å gi en liten oppmerksomhet på konfirmasjonsdagen. Vi har samlet noen forslag til hva du kan gi i gave på den store dagen.

Konfirmasjonssesongen nærmer seg med stormskritt, og er du nabo eller venn til en konfirmant lurer du kanskje på hva du skal kjøpe i konfirmasjonsgave, og hvor mye penger det er vanlig å bruke. Selv om det ikke finnes et fasitsvar på spørsmålet, har vi samlet noen forslag som kan hjelpe deg litt på vei.

Bøker

Bøker er alltid en sikker vinner og kan være til hjelp i mange situasjoner. Hva med å gi konfirmanten en bok om personlig økonomi, slik at han/hun er bedre rustet for voksenlivet? Eller kanskje du kan gi en bok som motiverer til å være den beste utgaven av seg selv? Bokhandlene bugner av gode bøker, så her er det bare å velge og vrake!

 

Her finner du bøker til konfirmanten

Til konfirmanten flytter ut

Det er mest sannsynlig ikke mange år til konfirmanten skal flytte for seg selv, så hvorfor ikke lage et lite start-kit som kan brukes når den tid kommer? Legg duftlys, servietter og en god olivenolje i en fin gaveeske, og gjerne et hyggelig kort ved siden av. Er du ekstra kreativ kan du skrive ned noen tips og råd du selv skulle ønske du visste da du flyttet for deg selv.

Smykker

Nå er det enkle smykker som er i vinden, og vil du bli ekstra populær hos konfirmanten, velger du et smykke som kan brukes både til hverdag og til fest. 

Til henne kan du med fordel kjøpe øredobber med hengende baroque-perler fra Bjørklund. Baroque-perler er en stor trend i motebildet akkurat nå og kjennetegnes av ujevnhetene som er i perlen. 

Til han kan du velge en robust ring som kan brukes hver dag. Det viktigste er at smykket står i stil til konfirmanten, så spør gjerne foreldrene dersom du er i tvil om hva du bør velge.

 

Gavekort

Selv om gavekort og penger i utgangspunktet er det samme, vil vi påstå at det er mye morsommere å gi bort et gavekort. På dittgavekort.no kan du nemlig lage ditt eget design på gavekortet, noe som gjør gaven hakket mer personlig. Ved å gi et gavekort unngår du også at konfirmanten bruker opp pengene på impulskjøp i for eksempel skolekantina. 

 

Husk at du også kan kjøpe gavekort fra dittgavekort.no på vårt senter. 

 

Illustrasjonsbilde av dittgavekort.no

Gjør pengegaven morsommere

Har du lyst til å gi pengegave likevel? Et tips er å brette en pengeseddel til en dressjakke eller kjole, og deretter feste den til et hjemmelaget kort. Du kan også legge pengene i en fin gaveeske, så blir det vanskeligere for konfirmanten å gjette hva gaven er. Noen syns også at det er gøy å feste en viss sum med mynter på kortet. Her kan du gjerne bruke YouTube og Pinterest for å hente inspirasjon.

Sist endret - 13 mars 2019