Meny
 

Julegavene du gir til bestemor og bestefar

Å kjøpe julegave til besteforeldre kan være en vanskelig oppgave for mange. Hva gir man egentlig til de som sier de har alt og ikke trenger noe som helst? Med disse tipsene blir julegaveshoppingen litt enklere. 

gutt bærer stor julegave

Fotogaver

 

Et forslag kan være å gi en fotobok fyllt med både gamle og nye minner. Sannsynligheten er stor for at du har minner i form av mobilbilder som ikke har sett dagens lys. En fotobok er en ypperlig mulighet til dele disse med resten av familien – enten du lager den på nett eller for hånd. For at fotoboken skal bli ekstra personlig, kan du skrive noen hyggelige (eller morsomme) ord til bildene. Kanskje skjedde det noe morsomt i det dere tok bildet, eller hva med å skrive ned en fin ting du husker fra dagen bildet ble tatt?

 

Synes du ikke at du har nok bilder til et helt album, er en fotokalender et godt alternativ. Fyll den med bilder av deg selv og resten av familien, slik at besteforeldrene dine kan tenke på deg hver gang de ser den. Et tips er å plotte inn alle viktige datoer i kalenderen, så slipper bestebeforeldrene din å glemme bursdager og andre begivenheter. 

TIPS!

Velg bilder som passer hver enkelt måned. I desember kan du for eksempel bruke et julebilde, mens i juni kan du bruke et bilde av deg fra fjorårets sommerferie.

 

Bok med minner

 

Har du noen gang tenkt over hvor mye du ikke vet om besteforeldrene dine? Selv om dere kjenner hverandre godt, er det garantert mye du ikke har spurt om enda. For eksempel: Hva er deres beste barndomsminne? Og når måtte dere legge dere om kvelden?

 

I bøkene "Min bestemor" og "Min bestefar" har forfatteren Elma van Vliet stilt alle de spørsmålene vi har lett for å glemme å stille. Med disse bøkene får du gitt bort en personlig og meningsfull gave der nettopp din bestemor eller bestefar kan fylle ut engasjerende, morsomme og uventede svar på spørsmål om sitt liv. Resultatet blir en unik og personlig minnebok som bevarer historien om dine besteforeldre for alltid.

 

Psst... Du finner liknende bok for både mamma og pappa. Trenger du flere julegavetips, har vi samlet våre beste tips på denne siden.

 

Her kan du kjøpe bøker

Opplevelser

 

En opplevelse varer lenger enn noen annen gave. Og det beste av alt, man trenger ikke å reise langt for å skape gode minner. Hva med å gi besteforeldrene dine et hotellopphold i en by de aldri har vært i før? 

Kjøper du gavekort fra dittgavekort.no kan de bruke dette på 70 Thon Hotels i Norge. Som en ekstra bonus kan de også bruke gavekortet på 100 ulike Olav Thon kjøpesentre. Her kan du se alle stedene hvor gavekortet kan brukes

Andre opplevelser som du kan gi i gave er kinobilletter, teaterbilletter eller en invitasjon til å spise ute på restaurant. Har du lyst til å gjøre det litt vanskeligere å gjette hva gaven er (og lettere å pakke inn) kan du legge billettene/invitasjonen i en fin eske. 

Spiselige julegaver

 

Besteforeldrene din har kanskje alt (sier de i alle fall), men selv besteforeldre trenger mat. Vi foreslår derfor å fylle en kurv med alle deres favoritter – både søtt, surt og salt. Det viktigste er at kurven gjenspeiler besteforeldrene dine. 

 

Kjøp en kurv i den størrelsen du synes passer og fyll den med alt fra søte fristelser til noe godt å drikke. Her er det lurt å gjøre litt research på forhånd; liker de kjeks eller sjokolade, hva slags drikke liker de best? 

TIPS!

Har du lyst til å gjøre kurven ekstra personlig, kan du fylle den med hjemmelagde godsaker.

 

Her finner du tips til hjemmelagde julegaver. 

 

Velværeprodukter

 

Etter flere år som voksen, er det nok mange besteforeldre som har funnet sine favoritter innen velværeprodukter. Ta en titt i skapet til enten bestemor eller bestefar og se hvilke produkter som har fast plass, og bruk det til din fordel. Kanskje trenger bestemor påfyll av favorittkremen sin, eller hva med å kjøpe en deilig håndkrem fra favorittmerket til bestefar?

  

Du finner årets julegaver hos oss! Sjekk våre åpningstider her.

 

Her finner du tips til hjemmelagde julegaver. 

Sist endret - 17 oktober 2019